Club NXT viert een treffer
LOKEREN, BELGIUM - NOVEMBER 14 : The players of Club Brugge NXT pictured before the 1B Pro League match between Club Brugge NXT and KVC Westerlo at the Daknam stadium on November 14, 2020 in Lokeren, Belgium, 14/11/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

‘Club NXT laat topscorer vertrekken naar Nederland’

Club Brugge zag deze mercato al twee aanvallers vertrekken. Michael Krmencik vertrok tijdelijk naar PAOK, terwijl Siebe Schrijvers de deur op Jan Breydel definitief achter zich dicht trok. Nu staat ook Krépin Diatta op het punt een transfer te maken. Ook bij Club NXT staat het een en ander te gebeuren. Zo is Thibo Baeten (18) op weg naar NEC.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Baeten verruilde in de zomer van 2017 de jeugdopleiding van KAA Gent voor die van Club Brugge. Hij verlengde in 2019 nog zijn contract, maar een debuut in het eerste zit er niet in. Zijn contract loopt komende zomer af en Blauw-Zwart heeft besloten om dat niet nog eens te verlengen. Volgens Het Nieuwsblad heeft Baeten zijn medische keuring bij NEC er al opzitten. Naar verluidt kon hij ook de overstap maken naar enkele Serie-A teams, maar hij kiest dus voor de ploeg uit Nijmegen, die uitkomt op het tweede Nederlandse niveau.

Baeten was dit seizoen overigens goed op dreef bij de beloften van Club Brugge. In vijftien competitiewedstrijden vond hij zes keer het net. Vrijdagavond hervat Club NXT de competitie met een bezoek aan Lierse Kempenzonen. De vervanger voor Baeten lijkt al op weg naar Brugge. Van de week pakten de binnenlandse media uit met de mogelijke komst van Daniel Pérez. Hij staat te boeken als een van de sensaties in het Venezolaanse voetbal. Op dit moment is hij nog actief voor Metropolitanos FC.

NEC en Club Brugge deden al eerder zaken met elkaar. In het afgelopen seizoen namen de Nijmegenaren Jellert van Landschoot nog op huurbasis over. Twee jaar geleden verruilde Arnaut Danjuma NEC voor Club Brugge. Na één seizoen vertrok de buitenspeler alweer op Jan Breydel.

Thibo Baeten
Thibo Baeten was dit seizoen goed op dreef voor Club NXT, maar staat op het punt te vertrekken naar NEC. (Photo by Jan De Meuleneir/Photo News)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws