ROESELARE, BELGIUM - APRIL 29 : Illustration picture showing Schiervelde stadium of football club KSV Roeselare. The Belgian football club KSV Roeselare has not received a license from the licensing committee for the 2020 - 2021 saison. Without a license, the clubs drop to the amateur level, but an appeal to the Belgian Arbitration Court for Sport (BAS) is still possible at the Schiervelde stadium on April 29, 2020 in Roeselare, Belgium, 29/04/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club NXT heeft een nieuwe thuishaven

Club NXT maakt dit seizoen zijn debuut in de Eerste Klasse B. Een groot succes is het echter nog niet. Na vijftien competitiewedstrijden staat de ploeg immers onderaan. De beloften wonnen nog pas één keer. Met ingang vanaf volgend seizoen spelen ze hun thuiswedstrijden niet meer in het stadion te Lokeren, maar op de site Schiervelde in Roeselare.

Club Brugge knijpt zich uiteraard in zijn handen dat de beloften dit seizoen zo gastvrij worden ontvangen in het stadion te Lokeren. Voor het nieuwe seizoen ging de club echter op zoek naar een thuishaven dichter bij huis. Die heeft Club, in samenwerking met het stadsbestuur van Roeselare, dus gevonden. Met ingang van volgend seizoen speelt Club NXT zijn thuiswedstrijden op de site Schiervelde in Roeselare. Daarover bereikten alle partijen vandaag een principeakkoord.

”De verhuis van Club NXT is de eerste stap in een nauwere samenwerking tussen Stad Roeselare en Club Brugge”, klinkt het op de site. ”Daarbij zullen de trainingsfaciliteiten in Roeselare optimaal worden benut. In de toekomst zullen de oefenterreinen rond Schiervelde naar analogie van het Basecamp in Westkapelle de uitvalsbasis vormen voor de middenbouw (U13 tot en met U16) van Club NXT.”

Het is overigens alweer even geleden dat de beloften van Club Brugge in actie kwamen. Op 18 december sloten ze de eerste seizoenshelft af in mineur. Lommel SK was met 0-2 te sterk. Voor de geïnteresseerden: het eerste duel van NXT in 2021 laat ook nog wel even op zich wachten. Op 22 januari reizen de beloften af naar Lierse Kempenzonen, die een plekje hoger staat op de ranglijst. Bij een overwinning doet NXT goede zaken. De achterstand op Lierse Kempenzonen bedraagt immers slechts drie punten. Eerder dit seizoen was NXT nog met 2-0 te sterk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws