Mignolet, de doelman van Club Brugge
BRUSSELS, BELGIUM - AUGUST 01 : Simon Mignolet goalkeeper of Club Brugge shows dejection after losing during the Belgian Croky Cup final match between Club Brugge KV and Royal Antwerp FC on August 1, 2020 in Brussels, Belgium, 1/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photonews
© Gvg/Photo News

‘Club-kwelgeest houdt De Ketelaere en Mignolet achter zich’

Met een schitterende goal bezorgde Lior Refaelov Club Brugge in 2015 de Beker van België. Hij liet op 1 augustus jongstleden zien het scoren in een bekerfinale nog niet verleerd te zijn. Dat ging echter ten koste van Blauw-Zwart. Vanavond lijkt hij zijn oude ploeg wederom dwars te zitten.

Club Brugge valt niet alleen binnen, maar ook buiten de lijnen in de prijzen. Dankzij onder meer de dik verdiende landstitel werd Philippe Clement uitgeroepen tot Trainer van het Jaar, Simon Mignolet tot Doelman van het Jaar en is Charles de Ketelaere de Belofte van het Jaar. Ook dit seizoen is Club, ondanks de slechte competitiestart, de te kloppen ploeg. Antwerp FC mocht in augustus dan wel te sterk zijn in de finale van de Croky Cup, in de competitie bedraagt het verschil elf punten in het voordeel van Blauw-Zwart.

The Great Old lijkt vanavond echter wel de winnaar van de Gouden Schoen af te leveren. De voetbaljournalisten van Het Nieuwsblad behoren net als trainers, ex-Gouden Schoen-winnaars en prominenten van de voetbalbond tot de stemgerechtigden voor de Gouden Schoen. Het dagblad publiceerde woensdagochtend zijn klassement. Refaelov is de nummer één, met een voorsprong van slechts één puntje op Mignolet. De Ketelaere eindigt met drie punten als vijfde in de uitslag van Het Nieuwsblad. Ook Raphael Holzhauser van Beerschot kreeg met elf punten aardig wat stemmen.

HLN

Ook wat betreft de lezers van Het Laatste Nieuws is Refaelov de grote favoriet voor het winnen van de Gouden Schoen. Van de ruim 14.000 lezers die hun stem uitbrachten, heeft Refaelov met 37% de meeste stemmen bemachtigd. Althans, vooralsnog. Er kan door de lezers nog altijd gestemd worden op hun favoriet. Ook hier is Mignolet de nummer twee. Hij krijgt vooralsnog 28% van de stemmen. De Ketelaere staat met 18% op drie, boven Holzhauser en Paul Onuachu (KRC Genk).

Paul Van Himst, viervoudig winnaar van de Gouden Schoen, verwacht een race tussen Refaelov en Holzhauser. ”Ik heb die twee allebei in mijn top drie staan, al weet ik nu niet meer helemaal zeker wie van de twee ik op één heb gezet. Holzhauser is technisch een erg knappe voetballer”, klinkt het bij HLN. Ook over Refaelov is de oud-speler van Anderlecht lovend. ”Het is een vreemd jaar geweest, maar hij scoorde wel belangrijke goals voor zijn ploeg.” Over De Ketelaere zegt Van Himst dat hij meer dan terecht is verkozen tot Belofte van het Jaar.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws