Club verslaat Cercle en is de ploeg van’t Stad

Mechele viert zijn treffer tegen Cercle
Brugge, Belgium - January 28 : Brandon Mechele defender of Club Brugge celebrates scoring the equalising goal during the Jupiler Pro League match between Cercle Brugge and Club Brugge at the Jan Breydel stadium on January 28, 2021 in Brugge, Belgium, 28/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
©Photonews

Blauw-Zwart heeft de stadsderby gewonnen tegen Cercle. In een matige derby die zonder supporters nooit het derby gevoel kon krijgen, kon Mechele een achterstand uitwissen en Lang deed de rest. Club Brugge behoudt daarmee zijn twaalf punten voorsprong op Genk.


Philippe Clement zag geen reden om iets te wijzigen aan zijn elftal dat Genk verdiend opzij zette. Maar in tegenstelling tot afgelopen zondag slaagde Club Brugge er dit keer niet in de tegenstander bij de keel te grijpen. Blauw-Zwart had veel balbezit maar vond de ruimte niet. Iets voorbij het kwartier was het zelfs Cercle dat de eerste kans versierde. Pavlovic mocht zomaar doorgaan en zelfs op doel besluiten, maar Mignolet stak er zijn been voor. Ook de tweede kans was voor de groene buren. Vitinho trapte de bal echter voorlangs. Club bleef het moeilijk hebben om het blok van Cercle te ontwrichten. Net voor het halfuur werd het nog erger toen Hotic met een gelukje aan de bal kwam en die voor doel gooide. De bal bleef in de kluts hangen en Musaba trapte van dichtbij hard binnen.

Mechele doet het weer

Club begon stilaan meer tempo te ontwikkelen en de flanken beter te benutten. Lang legde af voor Vormer maar het schot werd afgeblokt door Hotic. De beste kans was voor Dost die in de rechthoek aangespeeld werd door Vormer maar de Nederlander miste van dichtbij. Maar geen nood want uit de daaropvolgende hoekschop zette Kossounou zijn bewaker opzij en stiftte de bal op het hoofd van Brandon Mechele met het hoofd de bordjes op gelijke hoogte zette. Als Bruggeling op je 28e verjaardag scoren in de derby, happy birthday Brandon! Club kwam net voor de rust nog één keer dicht bij een tweede doelpunt toen De Ketelaere gebruik maakte van de ruimte op links en de bal strak voor doel bracht, maar Didillon kon net voor de inglijdende Dost ontzetten. 

Dost en Lang beslissen partij

Club ging op zoek naar de tweede treffer en vond die bijna na vijf minuten toen De Ketelaere de bal aflegde voor Vormer maar die kon er moeilijk bij en besloot op de rug van Vitinho. Net voor het uur loodste Vanaken Dost door de buitenspelval en die legde af voor Lang die netjes achter de bal was gebleven en makkelijk kon scoren. Club had op dat moment 71 % balbezit, maar gaf het leer na de 1-2 aan Cercle. Die konden daar niet zoveel mee aanvangen. Musaba kon op counter even dreigen maar het schot kon Mignolet niet verontrusten. Een hard schot van Hotic dwong Mignolet wel tot een prima save.

Het bleef spannend omwille van de krappe voorsprong, maar achterin hield Blauw-Zwart de boel gesloten. Okereke kreeg de beste kans op een derde doelpunt toen Rits met een slimme kopbal de Nigeriaan wist te bereiken maar Didillon gooide zich in de baan van het schot. De actie werd nog afgevlagd, maar dat was onterecht. Twee minuten voor het einde wist Okereke wel te scoren, maar dit keer was het wel buitenspel. Cercle kon geen gevaar meer creëren waardoor Club de zege kon veiligstellen. 

Laatste nieuws

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws