Loïs Openda, door Club Brugge verhuurd aan Vitesse
ARNHEM, NETHERLANDS - JANUARY 12: (L-R): Lois Openda of Vitesse during the Dutch Eredivisie match between Vitesse and FC Utrecht at Gelredome on January 12, 2021 in Arnhem, Netherlands (Photo by Ben Gal/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Ben Gal/Orange Pictures/Photo News

Club-huurling Openda maakt opnieuw indruk bij Vitesse

Loïs Openda heeft zich nog maar eens van zijn beste kant laten zien in het shirt van Vitesse. De huurling van Club Brugge was met een doelpunt en een assist medeverantwoordelijk voor de bekeruitschakeling van ADO Den Haag.

Vitesse draait een uitstekend seizoen. Na zeventien speeldagen staat de ploeg op de tweede plek. De achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts drie punten. Dit weekend zegevierden de Arnhemmers nog met 1-4 op bezoek bij FC Emmen. Openda, normaal gesproken basisspeler, bleef in Emmen de volle negentig minuten op de bank. Het was pas de tweede keer dat hij niet aan de aftrap stond.

Dinsdagavond deed Thomas Letsch echter ‘gewoon’ weer een beroep op hem. In de achtste finales van het KNVB Bekertoernooi kreeg Vitesse bezoek van ADO Den Haag. Na 25 minuten was het Openda die Vitesse op voorsprong schoot. De aanvaller rondde af na goed voorbereidend werk van Oussama Tannane. De Arnhemmers namen het vervolgens wat licht op, waardoor ADO in de wedstrijd bleef. In de 71ste minuut leek Matúš Bero de thuisploeg echter in veilige haven te schieten. De middenvelder verzilverde een uitstekende voorzet van Openda.

Met nog twintig minuten op de klok werd Openda naar de kant gehaald. Vanaf de bank zag de Belg ADO terugkomen in de wedstrijd. De Hagenezen kregen in de allerlaatste seconde nog een goede mogelijkheid op de 2-2, maar die was niet aan hen besteed. Zodoende kwalificeerden Vitesse en Openda zich voor de kwartfinales van de beker.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws