Club-Genk: enkele mooie zeges op een rij

Lior Refaelov maakte in 2018 de winnende tegen Genk|Mats Rits viert de winnende op Genk Foto: © Nico Vereecken/Photo News

Mocht Club Brugge zondagmiddag winnen van KRC Genk, vergroot het de voorsprong op de Smurfen tot twaalf punten. Een makkelijke middag belooft het echter niet te worden. Hieronder enkele zeges die dat bevestigen.

30 augustus 2020: KRC Genk-Club Brugge 1-2

Met overmacht veroverde Blauw-Zwart in het afgelopen seizoen de landstitel. De voorsprong op naaste achtervolger AA Gent bedroeg maar liefst vijftien punten. Genk, dat het seizoen ervoor kampioen werd, vormde geen moment een gevaar. De ploeg eindigde op de zevende plek, met een achterstand van 26(!) punten op Club Brugge. In aanloop naar dit seizoen waren de verwachtingen rond Club dan ook hooggespannen. De competitiestart was echter niet om over naar huis te schrijven. Met drie punten uit drie duels stelde het elftal van Philippe Clement flink teleur. Op de vierde speeldag op bezoek bij de Smurfen kwam de ommekeer. Met dank aan Youssouph Badji trok FCB met een benauwde zege terug naar Brugge.

1 maart 2020: KRC Genk-Club Brugge 1-2

Zowel Genk als Club had destijds niet kunnen bedenken dat dit het voorlaatste duel van dat seizoen zou zijn. Ruim een week later werd de competitie immers stilgezet door de uitbraak van het coronavirus. Beide ploegen maakten er in ieder geval wel een echte topper van. De regerend landskampioen tegen de koploper. Het spektakel zat hem vooral in de beginfase van het duel. Na drie minuten bezorgde Charles de Ketelaere de gasten al de voorsprong. Nog geen tien minuten later kwam de thuisploeg echter alweer op gelijke hoogte. De wedstrijd stevende vervolgens af op een gelijkspel, maar in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd was daar plots Mats Rits met het hoofd. Hij bezorgde Blauw-Zwart met een rake kopbal de overwinning.

Mats Rits viert de winnende op Genk
Dolle vreugde bij Mats Rits na zijn winnende op KRC Genk. (Photo by Vincent Kalut/Photo News)
12 mei 2019: Club Brugge-KRC Genk 3-2

Een kleine maand na de eerste ontmoeting in de Play-Offs, moest Club in eigen huis ten koste van alles zien te winnen. Alleen dan zou de ploeg van toenmalig trainer Ivan Leko nog een rol van betekenis kunnen spelen in de titelstrijd. De start van de thuisploeg was echter niet om over naar huis te schrijven. Na een kleine vijf minuten nam Genk immers al de leiding. Emmanuel Dennis zag zijn mannetje volledig over het hoofd. Pas na rust werd de achterstand rechtgezet. Eerst was het Hans Vanaken die binnenkopte na een straffe hoekschop van Ruud Vormer, alvorens Loïs Openda zijn ploeg op voorsprong schoot na goed voorbereidend werk van zowel Krépin Diatta als Wesley. Ook de 3-1 van Diatta, inmiddels vertrokken naar AS Monaco, mocht er zijn.

2 april 2018: Club Brugge-KRC Genk 1-0

Een belangrijke match in de strijd om de landstitel. Dat was de ontmoeting tussen Club en Genk van 2 april 2018. Op een kolkend Jan Breydel ging het duel gelijk op. Zowel de thuisploeg als de bezoekende ploeg kreeg kansen op de openingstreffer. Er werd veel strijd geleverd. Daar werd zelfs Leko bijna de dupe van. In een poging om de bal binnen de lijnen te houden, schopte Clinton Mata, toen nog Genk, bijna het ziekenhuis in. De grootste kansen waren uiteindelijk voor de bezoekers, maar met een dubbele redding hield Kenneth Vermeer zijn ploeg op de been. Meer dan een gelijkspel leek er voor beide ploegen niet in te zitten, maar daar kwam in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd verandering in. Ruud Vormer verdiende een strafschop, die door Lior Refaelov tegen de touwen werd geschoten.