Westkapelle october 4 Belgium, transfer of Noa Lang. Pictured at Belfius basecamp on october 4 Westkapelle Belgium (picture by Florian Van Eenoo/Photo News)
© Florian Van Eenoo Photo News/Photo News

Club-fans hebben opnieuw mooi nieuws voor Lang

Noa Lang is met afstand door de supporters verkozen tot Speler van de Maand december. De Nederlander haalde de trofee binnen met maar liefst 79,30% van de stemmen. De smaakmaker van Club Brugge bleef zo Charles de Ketelaere (10,92%) en Odilon Kossounou (2,60%) ruim voor.

Heel opvallend is dat natuurlijk niet. Hoewel Lang pas op de valreep van de zomerse transfermarkt neerstreek op Jan Breydel, groeide hij al snel uit tot een van de grote uitblinkers van Club Brugge. Hij maakte zijn debuut op Standard. Dat deed hij met zoveel overtuiging, dat hij in het eerstvolgende duel een basisplaats had. Lang scoorde, maar kon niet voorkomen dat OH Leuven Club met 2-1 opzij zette. De Nederlander is sindsdien niet meer weg te denken uit de basis. Ook in de Champions League realiseerde Philippe Clement zich dat hij niet meer om hem heen kon.

In november besliste hij met een prachtige goal het thuisduel met KV Kortrijk. Met die treffer is Lang door Het Laatste Nieuws genomineerd voor het doelpunt van het jaar. Onder meer dankzij zijn halve omhaal tegen Kortrijk werd hij door de fans verkozen tot Speler van de Maand november. In december ging hij vrolijk verder en scoorde hij in de belangrijke thuiswedstrijd tegen Zenit zijn eerste in de Champions League. Ook op bezoek bij Lazio maakte Lang indruk. Zijn inbreng was echter slechts van korte duur. De flankspeler werd het slachtoffer van een oliedomme rode kaart van Eduard Sobol. In het weekend voor Lazio-uit stelde Lang met een slim passje David Okereke nog in staat de winnende te scoren tegen Sint-Truiden.

Gouden Schoen

Het deed echter weinig met zijn zelfvertrouwen. Een aantal dagen na het bezoek aan Lazio was Lang de grote uitblinker op bezoek bij Antwerp FC. Met twee assists loodste hij zijn ploeg naar een belangrijke overwinning. De maand december en tevens het jaar 2020 sloot hij vervolgens af met twee doelpunten en een straffe assist tegen Eupen. Ondanks zijn indrukwekkende prestaties in de eerste seizoenshelft, eindigde hij buiten de top-30 in de Gouden Schoen verkiezing. Lang kreeg slechts één punt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws