Club NXT-coach Rik De Mil
FOREST, BELGIUM - OCTOBER 25 : Rik De Mil coach NXT Brugge during the Proximus League D1 B match between Union and Nxt Club Brugge on October 25, 2020 in Forest, Belgium, 25/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge zoekt naar aanvallende impulsen voor NXT

Vincent Mannaert hoopt nog voor het verstrijken van de markt met een vervanger van Krépin Diatta op de proppen te komen. In de tussentijd zoekt Club Brugge ook naar aanwinsten voor het beloftenelftal. Met Daniel Pérez lijkt Club NXT binnenkort in ieder geval over een nieuwe goalgetter te kunnen beschikken.

De beloften maken dit seizoen voor de eerste keer kennis met de wetten van het betaald voetbal. In de eerste seizoenshelft kwam Club NXT bij vlagen uitstekend voor de dag, maar bleef het vaak met lege handen achter. Ook vorige week, bij de hervatting van 1B, deed de ploeg van Rik De Mil voetballend echt niet onder voor Lierse Kempenzonen. De concurrent was echter een stuk effectiever en pakte het allemaal wat slimmer aan. Natuurlijk worden er in het debuutseizoen geen wonderen verwacht van de talenten. Maar een laatste plaats met vooralsnog slechts één zege… Nee, dat sluit natuurlijk niet aan bij de ambities.

Die hoopt Club NXT overigens wel waar te kunnen maken in de UEFA Youth League. Woensdagmiddag kwam het Turkse Istanbul Basaksehir uit de koker voor de round of 64. Of De Mil dan een beroep kan doen op Pérez, is nog niet duidelijk. Pérez is een Venezolaanse spits die in zijn thuisland te boeken staat als groot talent. Dat bewees hij in de afgelopen maanden als speler van Metropolitanos FC. Club Brugge nam hem voor een prikkie over van de Venezolanen. Van de week arriveerde de boomlange aanvaller in Brugge. Hij verblijft echter eerst tien dagen in quarantaine. Vervolgens zal hij aansluiten bij NXT.

Jeremy Antonisse
Club Brugge hoopt Jeremy Antonisse van PSV te kunnen strikken voor Club NXT. (©Orange Pictures/Photo News)

Antonisse

De beloften kunnen een doelpuntenmaker goed gebruiken. Thibo Baeten vertrok onlangs immers naar NEC. Baeten was in de eerste seizoenshelft goed voor zes doelpunten in 1B. Voor verdere aanvallende versterking voor NXT zou Club Brugge haar ogen richten op Jeremy Antonisse. De 18-jarige aanvaller staat momenteel onder contract bij PSV, waarvoor hij van de week zijn debuut mocht maken. In Eindhoven speelt hij zijn wedstrijden vooral voor het tweede. Ook Blauw-Zwart zou hem in eerste instantie willen laten aansluiten bij de beloften.

In Brugge lijken de kansen op speeltijd echter groter dan in Noord-Brabant. PSV-trainer Roger Schmidt kan normaal gesproken een beroep doen op Donyell Malen, Cody Gakpo, Mario Götze, Eran Zahavi, Mohammed Ihattaren en Noni Madueke. Oftewel, daar lijkt Antonisse niet zo snel tussen te komen. Hij mocht dinsdagavond toevallig debuteren omdat vier van de genoemde namen niet aanwezig waren.

Zondagmiddag komt Club NXT weer in actie. De Mil en zijn manschappen wacht een pittige uitwedstrijd tegen Seraing, de nummer drie van het klassement.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws