ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Philippe clement head coach of FCB and Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Club Brugge ziet marktwaarde De Ketelaere flink stijgen

Het afgelopen jaar was er voor Club Brugge een met ups en downs. Philippe Clement en co kroonden zich weliswaar met overtuiging tot landskampioen, maar verloren de bekerfinale van Antwerp FC. Daarnaast kwamen ze één doelpunt tekort om zich te verzekeren van de achtste finales van de Champions League. In het miljardenbal konden enkele spelers echter wel werken aan hun marktwaarde. Vooral Charles de Ketelaere en Noa Lang gaan er fors op vooruit.

Ja, De Ketelaere. Het gaat dit seizoen veel over de ontwikkeling van het grote talent van Club Brugge én het Belgische voetbal. De Ketelaere veroverde in 2020 een basisplaats, scoorde zijn eerste doelpunten in de Champions League, debuteerde voor de Rode Duivels en werd ook nog eens uitgeroepen tot belofte van het jaar. Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen rond hem hooggespannen. De UEFA nam hem dit weekend niet voor niets op in de lijst met de vijftig toptalenten voor de toekomst. De Ketelaere zijn sterke optredens zijn ook Transfermarkt niet ontgaan. Volgens de datawebsite moeten geïnteresseerde ploegen inmiddels minstens zestien miljoen euro betalen voor ‘Ketelke‘.

Diatta

Daarmee is De Ketelaere zijn transferwaarde met vier miljoen euro gestegen. Hij staat nu op de tweede plaats van meest waardevolle spelers van de Jupiler Pro League. Hij moet alleen teamgenoot Krépin Diatta nog voor zich dulden. Het verschil tussen de aanvallers van Club Brugge bedraagt slechts twee miljoen euro in het voordeel van de Senegalees, die er verrassend met twee miljoen op achteruit is gegaan. Lang is er daarentegen flink op vooruitgegaan. Hij is nog geen halfjaar speler van Blauw-Zwart, maar staat door de stijging van zijn marktwaarde inmiddels wel op de zevende plaats van de meest waardevolle spelers van Club.

Heel gek is dat natuurlijk niet. De Nederlander kwam op de valreep van de zomerse mercato over van Ajax, maar had weinig tijd nodig om zich aan te passen. Hij is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself van Clement. Niet voor niets werd Lang in november nog verkozen tot Speler van de Maand. Zijn transferwaarde is gestegen met 4,5 miljoen euro. Club Brugge kan Lang na dit seizoen voor zes miljoen euro definitief overnemen. Dat is twee miljoen euro minder dan zijn huidige marktwaarde.

Hoewel Diatta topscorer is van Club Brugge, is zijn marktwaarde met 2 miljoen euro gedaald. Die van smaakmaker Lang is daarentegen met 4,5 miljoen euro gestegen. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Kossounou stijgt, Dennis daalt

Ook Odilon Kossounou brak in het afgelopen jaar definitief door. De Ivoriaan is evenals De Ketelaere en Lang niet meer weg te denken uit de basis. Zijn transferwaarde is met twee miljoen euro gestegen. Tegenover de stijging van de marktwaardes van De Ketelaere, Lang en Kossounou staat de daling van die van Diatta én Emmanuel Dennis. Dat laatstgenoemde zijn werkgever waarschijnlijk minder zal opleveren, was te verwachten. Dat Dennis waarschijnlijk minder zal opleveren, was te verwachten. ”Hij heeft dit seizoen teleurgesteld en mag vertrekken”, klinkt het bij Transfermarkt.

Naar verluidt zouden meerdere clubs al interesse hebben getoond in de Nigeriaanse aanvaller. Zo zou Ivan Leko hem graag willen meenemen naar China, terwijl ook Hertha BSC wel oren heeft naar een samenwerking met Dennis. Geïnteresseerden zouden naar verluidt minstens elf miljoen euro moeten betalen. Club Brugge hoopte van de zomer nog bijna het dubbele voor hem te ontvangen.

Dankzij de komst van Bas Dost heeft de volledige selectie van Club Brugge nu een marktwaarde van 150,05 miljoen euro. Het is voor de tweede keer in de historie dat de regerend landskampioen de grens van 150 miljoen passeert.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws