SINT-TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Noa Lang forward of Club Brugge scores a goal during the Jupiler Pro League match between Sint-Truidense VV and Club Brugge on January 10, 2021 in Sint-Truiden, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge zet concurrentie op nog grotere achterstand

Club Brugge maakte zondagavond op bezoek bij STVV dankbaar gebruik van de nederlaag van KRC Genk. De ploeg van John van den Brom kroop van de week dichterbij de koploper, maar verloor zaterdagavond op KV Kortrijk. Dankzij de overwinning in Sint-Truiden bedraagt de voorsprong op de nummer twee nu vier punten. Ook andere concurrenten lieten het afweten op de eerste speeldag na de winterstop.

De dramatische competitiestart van Club Brugge voelt inmiddels als een eeuwigheid geleden. Met slechts drie punten ui drie duels werd er voorzichtig gesproken van een crisis. Die zette echter nooit door. De regerend landskampioen bouwde een sterke reeks op, verslikte zich weliswaar in OH Leuven, KV Mechelen, Moeskroen en AA Gent, maar ging de winterstop ‘gewoon’ in als koploper. De koppositie heeft de ploeg na zondagavond nog steviger in bezit.

Met een 1-4 overwinning op Eupen begon KRC Genk ijzersterk aan het nieuwe jaar. Paul Onuachu, de topscorer van de Jupiler Pro League, had het direct weer op zijn heupen. Hij maakte er drie tegen Eupen en was ook zondagavond op KV Kortrijk trefzeker. Dit keer was zijn treffer echter niet voldoende voor de drie punten. Sterker nog, Kortrijk maakte er eentje meer en bezorgde Genk zijn vierde nederlaag van dit seizoen. Van den Brom en zijn mannen hadden bij een overwinning voor minstens één nachtje de koppositie in bezit, maar deden in plaats daarvan een stapje terug.

Falende concurrentie

Genk was niet de enige ploeg in de (sub)top die het liet afweten in de eerste speelronde van de tweede seizoenshelft. Ook Charleroi, Anderlecht en Antwerp FC gingen onderuit. Eerstgenoemde had op twee punten van Genk kunnen komen, maar verloor op bezoek bij KV Oostende. Antwerp leed een gênante 3-0 nederlaag bij KV Mechelen, terwijl Anderlecht zijn meerdere moest erkennen in OHL: 1-0.

Zo begint de tweede seizoenshelft én bomvolle januarimaand uitstekend voor Clement en zijn elftal. De voorsprong op Genk bedraagt nu dus vier punten, terwijl Anderlecht dit weekend op tien punten is gezet. Zaak voor Club om de komende weken niet dezelfde slippertjes als in het eerste deel van de competitie te maken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws