Bas Dost tijdens een training van Club Brugge
WESTKAPELLE, BELGIUM - JANUARY 04 : Bas Dost forward of Club Brugge pictured during the first training session of the year 2021 for Club Brugge at the training grounds at the Belfius Basecamp on January 4, 2021 in Westkapelle, Belgium, 4/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge wellicht zonder Dost tegen Beerschot

Bas Dost had niet lang de tijd nodig om te laten zien waarom Club Brugge hem zo graag wilde hebben. De Nederlander was bij zijn debuut direct trefzeker. Na een helft zat het duel met STVV er voor hem echter alweer op. Na afloop leek er niets ernstigs aan de hand, maar het is nog niet zeker of hij zondagavond tegen Beerschot van de partij is.

Althans, dat liet Philippe Clement doorschemeren tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag. Na afloop van het duel op STVV vertelde Dost dat hij zich uit voorzorg liet wisselen. Niets ernstigs, dacht men. Er lijkt echter toch wat meer aan de hand. ”Dost heeft individueel getraind deze week. Hij doet zaterdag wellicht mee met de groep”, vertelde Clement. Het is voor Club Brugge te hopen dat de Nederlander het bezoek aan Beerschot haalt. Hij lijkt immers nu al onmisbaar voor de koploper. In gesprek met Het Nieuwsblad liet Dost zelf overigens weten dat hij verwacht dat hij zondag ‘gewoon’ kan spelen.

Evenals Dost trainde Emmanuel Dennis niet mee met de groep. De Nigeriaan keerde geblesseerd terug uit de winterstop en moest al een streep zetten door het bezoek aan STVV. Omdat zowel Club als Dennis zelf hoopt op een transfer, lijkt hij zijn laatste wedstrijd voor Blauw-Zwart al te hebben gespeeld. De vraag is niet of, maar wanneer hij vertrekt. Onlangs meldden verschillende media de interesse vanuit Duitsland en China, maar vooralsnog speelt er niets serieus rond de Nigeriaan.

Verdedigers

Wie zondagavond zeker nog niet van de partij is, is Matej Mitrovic. De Kroaat liep in aanloop naar dit seizoen een zware hielblessure op en kwam dus nog geen minuut in actie. Hij is echter op de weg terug. ”Mitrovic heeft voor de eerste keer een klein stukje met de groep meegedaan.”

Voor de rest wilde Clement eigenlijk niet zoveel kwijt tijdens de persconferentie. Hij hield zich wederom op de vlakte over in- en uitgaande transfers. Onlangs sloeg Club Brugge natuurlijk nog een grote slag met de terugkeer van Stefano Denswil. Hij zat afgelopen zondag direct bij de selectie, maar kwam nog niet in actie. Of hij op Beerschot wel zal spelen, is nog maar de vraag. Clement bevestigde in ieder geval wel dat hij fit genoeg is om minuten te maken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws