LEUVEN, BELGIUM - OCTOBER 24 : Siebe Schrijvers forward of Club Brugge, Xavier Mercier midfielder of OHL during the Jupiler Pro League match between Oud-Heverlee Leuven v Club Brugge on October 24, 2020 in Leuven, Belgium, 24/10/2020 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

Club Brugge mag in februari ook op maandag aan de bak

Na een weekje rust begon Club Brugge een week geleden aan de tweede seizoenshelft. Evenals in de afgelopen maanden volgen de wedstrijden zich de komende weken in rap tempo op. De koploper komt in januari nog vijf keer in actie. Ondertussen maakte de Pro League alvast het speelschema voor februari bekend.

Club komt volgende maand waarschijnlijk maar liefst acht keer in actie. Februari begint met het duel met de amateurs van Olsa Brakel in de zestiende finales van de Croky Cup. Dat duel wordt op 3 februari gespeeld op Jan Breydel. Drie dagen later reizen Philippe Clement en co af naar Waasland-Beveren. Eerder dit seizoen zegevierde Club met 4-1. Een week na het duel met Olsa Brakel wacht zeer waarschijnlijk het duel in de achtste finales van de Croky Cup. We mogen er immers vanuit gaan dat de regerend landskampioen ten koste van Olsa Brakel doorstoot in de beker.

In de achtste finales van de Croky Cup wacht naar alle waarschijnlijkheid een duel met Antwerp FC. Mochten beide ploegen elkaar op 10 februari daadwerkelijk treffen, kan Club revanche nemen voor de recent verloren bekerfinale. Op Valentijnsdag wil FCB op bezoek bij Charleroi nog maar eens de harten van zijn fans veroveren. Dat wordt ook geëist, na de nederlaag die Club eerder dit seizoen leed tegen de nummer drie van het afgelopen seizoen.

Europa League

Vier dagen na de ontmoeting met Charleroi begint voor Club het nieuwe avontuur in de Europa League. Zoals bekend werd Blauw-Zwart tijdens de loting voor de knock-outfase gekoppeld aan Dynamo Kiev. Club reist op 18 februari af naar de hoofdstad van Oekraïne. Een week later staat de return op Jan Breydel op het programma. In de tussentijd speelt Club nog de thuiswedstrijd tegen OH Leuven. De promovendus won eerder dit seizoen verrassend met 2-1 van de landskampioen.

Club sluit de maand februari af met een heuse topper, namelijk de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent. Onlangs kregen Clement en co nog een tik te vertellen van de Buffalo’s, die met 0-1 zegevierden in Brugge.

De wedstrijden op een rijtje:
  • Woensdag 3 februari, 19.30 uur: Club Brugge-Olsa Brakel.
  • Zaterdag 6 februari, 18.30 uur: Waasland-Beveren-Club Brugge.
  • Woensdag 10 februari, 20.45 uur: Club Brugge/Olsa Brakel-Antwerp FC/La Louvière.
  • Zondag 14 februari, 18.15 uur: Charleroi-Club Brugge.
  • Donderdag 18 februari, 18.55 uur: Dynamo Kiev-Club Brugge.
  • Maandag 22 februari, 20.45 uur: Club Brugge-OH Leuven.
  • Donderdag 25 februari, 21.00 uur: Club Brugge-Dynamo Kiev.
  • Zondag 28 februari, 18.15 uur: AA Gent-Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws