Het nieuwe stadion van Club Brugge
©Club Brugge

Club Brugge krijgt goed nieuws in het Stadiondossier

Club Brugge droomt al jaren van een nieuw stadion. Was er eindelijk een nieuwe locatie gevonden, moest er natuurlijk ook een oplossing voor Cercle komen. Dat stuitte in de afgelopen maanden op veel problemen. Nu lijkt er eindelijk sprake te zijn van een echte doorbraak in het stadiondossier. De Raad van State gaf namelijk eindelijk een positief advies.

Dat had de Raad van State natuurlijk al eerder kunnen geven. 8 oktober jongstleden werd echter een zwarte dag voor alle supporters van Club Brugge. Dat was de dag dat de plannen voor een nieuw voetbalstadion aan de Blankenbergse Steenweg werden afgekeurd. Voor Club Brugge was dat geen probleem, maar wel voor stadgenoot Cercle. Er zat niets anders op dan alle plannen aan te passen naar de wensen van de Raad van State. Eind november werden de hernieuwde plannen in ieder geval alvast goedgekeurd door de Vlaamse regering.

Ze moesten alleen nog langs de Raad van State. Gelukkig voor alle betrokken partijen reageerde het daarop dit keer een stuk positiever. Dat bevestigt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir. De Raad van State schijnt nu wel te zijn overtuigd van de leefbaarheid van het project.

”Het licht staat nu op groen, maar kan nog altijd op rood springen. Het besluit wordt in het Staatsblad gepubliceerd en 15 dagen later treedt het GRUP (Gewestelijke Ruimtelijke Uitvoeringsplan) in werking. Hiertegen zijn nog beroepsprocedures mogelijk”, klinkt het bij Sporza. Nog even afwachten dus.

Stadion Club Brugge
Het nieuwe stadion van Club Brugge ziet er op plaatjes alvast prachtig uit. Dankzij het positieve advies van de Raad van State lijkt de start van de bouw steeds dichterbij te komen.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws