BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 2 : Odilon Kossounou defender of Club Brugge in action during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 2/12/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photo News
© Peter De Voecht/Photo News

Club Brugge kleurde de afgelopen weken de Gouden 11

Club Brugge ging met drie punten uit de eerste drie duels dramatisch van start. Een crisis was aanstaande, maar een sterke reeks hield die buiten het Jan Breydelstadion. Inmiddels is de landskampioen ‘gewoon’ koploper van de Jupiler Pro League en de voornaamste kandidaat om de landstitel binnen te slepen. In de afgelopen weken kleurde het elftal van Philippe Clement ook de Gouden 11 van.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Gouden Schoen-verkiezing maakt HLN de uitslag gaandeweg bekend. Dinsdagmorgen publiceerde de krant de plaatsen 8 tot en met 6. Hans Vanaken, tweevoudig Gouden Schoen-winnaar, moet het dit jaar doen met de achtste plaats, terwijl Clinton Mata met tien punten meer als zevende eindigt. Zowel Charles de Ketelaere als Simon Mignolet is nog altijd in de race om de Gouden Schoen. Men verwacht echter niet dat één van hen er met de trofee vandoor gaat.

Laatstgenoemde werd van het weekend uitgeroepen tot Doelman van het Jaar. Ook vorig jaar mocht hij deze prijs in ontvangst nemen. Volledig terecht natuurlijk. Mignolet hield dit seizoen al tien keer ‘de nul’, waarvan zes keer in de voorbije tien speeldagen. De doelman van Club Brugge gaat dan ook ruim aan kop in het klassement van de Gouden 11 van de laatste tien speelrondes. Mignolet kreeg in totaal veertig punten, twaalf en veertien punten meer dan respectievelijk Louis Bostyn (Zulte Waregem) en Danny Vukovic (Racing Genk).

Simon Mignolet met Philippe Clement. De doelman stelt zijn coach nooit teleur. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Achterhoede

Ook de defensie van de Gouden 11 kleurt Blauw-Zwart. Brandon Mechele kende een matige start, maar herstelde zich knap en vocht zich terug in de basis. In de laatste wedstrijden verdreef hij Simon Deli zelfs naar de bank. Mechele eindigt met 36 punten als nummer één. De top-3 wordt gecompleteerd door Olivier Deschacht en Odilon Kossounou. De Ivoriaan kende in het afgelopen jaar zijn grote doorbraak en is inmiddels niet meer weg te denken uit de basiself.

De top-3 middenvelders van speeldag 11 tot 20 wordt uiteraard aangevoerd door Noa Lang. De Nederlander kwam, zag en overwon. Oké, zover is het natuurlijk nog lang niet, maar hij was in de eerste seizoenshelft de grote uitblinker bij Club Brugge. In de voorbije tien matchen trof hij vijf keer doel en leverde hij drie keer een assist. Ook het nieuwe jaar ging hij met een treffer op STVV flitsend van start. Lang kreeg veertig punten, negen meer dan Krépin Diatta. De clubtopscorer van de koploper ontvangt de bronzen medaille.

Natuurlijk kreeg Noa Lang van alle middenvelders de meeste punten. (Photo by Vincent Kalut/Photonews)

Voorhoede imponeert niet

In de top-3 van aanvallers ontbreekt het dan weer aan aanvallers van Club Brugge. Heel opvallend is dat niet. De Ketelaere fungeerde pas in de laatste duels voor de winterstop als diepste aanvaller, terwijl David Okereke, Michael Krmencik, Emmanuel Dennis en Youssouph Badji niet tot nauwelijks potten konden breken. Okereke kreeg van hen met tien punten nog de meeste waardering.

Paul Onuachu, de topscorer van KRC Genk én de competitie, voert het algemeen klassement van de Gouden 11 aan met 91 punten. Mignolet en Hans Vanaken volgen op plek 5 en 6 met respectievelijk 67 en 62 punten. Diatta en Clinton Mata op 8 en 9 met respectievelijk 59 en 58.

Zelf ook wat te zeggen willen hebben over de punten? Klik dan op deze link en speel mee.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws