Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 28 : New signing for Club Brugge Bas Dost, a dutch forward player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp on December 28, 2020 in Brugge, Belgium, 28/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Club Brugge keert met Dost terug op het trainingsveld

Ruim een week geleden sloot Club Brugge 2020 af met een thuiswedstrijd tegen Eupen. Hoewel het in de eerste helft zeker niet van harte ging, werden de gasten uiteindelijk met ruime cijfers opzij geschoven: 3-0. Daarmee sloot Club Brugge, ondanks de nederlaag tegen AA Gent een week eerder, het jaar toch nog goed af. De selectie kreeg vervolgens een week de tijd om bij te komen van de bomvolle eerste seizoenshelft. Maandagochtend keerden Philippe Clement zijn manschappen terug op het trainingsveld. Bas Dost, de nieuwe spits van Blauw-Zwart, was uiteraard van de partij.

En daar is Clement dolgelukkig mee. Club Brugge wilde zich van de zomer al graag versterken met de boomlange spits. De transfersom die Eintracht Frankfurt voor hem verlangde, was Club echter te gortig. Dost verdween desalniettemin niet van de radar. Vincent Mannaert en Clement zagen ook dat de Nederlander in Duitsland vaker wel dan niet op de bank zat. Daarnaast kwalificeerde Club zich dankzij een sterke groepsfase van de Champions League voor de Europa League. Niet alleen wilde Dost dolgraag naar Brugge trekken om dichterbij huis te wonen, maar ook om Europees voetbal te spelen.

Clement hoefde Dost eigenlijk niet meer te overtuigen. De Nederlander zette vorige week zijn handtekening onder een contract voor anderhalf seizoen. Clement wrijft zich in zijn handen met zijn komst. Eindelijk heeft hij zijn zo gewenste kopsterke spits binnen. Zondag, als Club Brugge de titelstrijd hervat met een bezoek aan Sint-Truiden, kan Dost voor het eerst zijn opwachting maken. Maandagochtend zette hij zijn eerste stappen in het Basecamp. Door de bizarre tijden waarin we nog altijd leven, is een winterstage natuurlijk geen optie. ”Maar wel een ministage in het Basecamp!”, klinkt het op Twitter.

Denswil

Nog zonder Stefano Denswil is de koploper van de Jupiler Pro League vanochtend dus begonnen aan de tweede seizoenshelft. Club Brugge hoopt nog altijd op een terugkeer van de verdediger. Bologna, zijn huidige werkgever, steekt daar voorlopig echter een stokje voor. Volgens Italiaanse media wil Bologna eerst een vervanger aantrekken, alvorens Denswil op het vliegtuig richting Brugge mag stappen. Het is dus nog even afwachten of het Oranje-gehalte op Jan Breydel nog hoger wordt.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws