Vincent Mannaert
EINDHOVEN, NETHERLANDS - AUGUST 28 : Bart Verhaeghe and Vincent Mannaert of Club Brugge and pictured after the Bene League reunion on August 28, 2020 in Eindhoven, Netherlands, 28/08/2020 ( Photo by Sebastien Smets / PhotoNews
© Sebastien Smets/Photo News

‘Club Brugge aan de haal met Zuid-Amerikaanse spits’

Bas Dost heeft niet veel tijd nodig gehad om te laten zien waarom Club Brugge hem van de zomer al dolgraag wilde binnenhalen. De Nederlander heeft immers al twee doelpunten achter zijn naam staan. Met het oog op de toekomst doet de koploper alvast zaken in Zuid-Amerika. Naar verluidt staat het op het punt om Daniel Pérez (19) over te nemen van Metropolitanos FC.

Er was in de afgelopen maanden veel te doen om de spitspositie. Club Brugge wilde zich van de zomer al dolgraag versterken met een nieuwe spits, maar toen kwam het er niet van. Van Jhon Cordoba tot Mats Batshuayi en van Adolfo Gaich tot Dost. Allemaal werden ze in verband gebracht met een overgang naar Jan Breydel. Geen van hen maakte echter daadwerkelijk de stap. Dost stond zelf welwillend tegenover een transfer, maar Eintracht Frankfurt verlangde een te hoge transfersom voor zijn spits. Met als gevolg dat Philippe Clement flink aan het rouleren sloeg. Michael Krmencik, David Okereke, Emmanuel Dennis, Youssouph Badji en zelfs Charles de Ketelaere mochten het allemaal laten zien in de punt van de aanval.

De Ketelaere maakte nog de meeste indruk, maar hij zal achter de spits nog meer van waarde zijn voor zijn ploeg. In aanloop naar de wintermercato werd al vroeg duidelijk dat een spits nog steeds hoog op het lijstje stond. Gelukkig voor Club Brugge had het vlak voor kerst meer succes met Dost. De Nederlander tekende onlangs voor anderhalf jaar op Jan Breydel. Het spitsenprobleem is voorlopig opgelost. Om te voorkomen dat het op lange termijn weer een hoofdpijndossier wordt, gaat Club volgens Het Laatste Nieuws dus zaken doen met Metropolitanos FC, de club uit de Venezolaanse hoofdstad Caracas.

Club NXT

Pérez staat te boeken als één van de sensaties in het Venezolaanse voetbal. Club Brugge maakt een bedrag van 250.000 euro over aan Metropolitanos FC. De verwachting is dat Pérez in eerste instantie aansluit bij Club NXT. Hij krijgt bij de beloften de kans om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving en zich vervolgens te ontwikkelen tot een speler van het eerste elftal. Een spits die scoort, kan NXT goed gebruiken. In de eerste vijftien speeldagen in 1B kwam de ploeg immers slechts elf keer tot scoren. Pérez was in de voorbije negen matchen alleen al goed voor zes doelpunten. Met zijn 1.90 meter heeft hij overigens veel weg van Dost.

De beloften van Club Brugge hervatten de competitie vrijdag met een bezoek aan Lierse Kempenzonen. Mocht NXT dat duel winnend afsluiten, komt het op gelijke hoogte met Lierse Kempenzonen.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws