Philippe Clement in de wedstrijd tegen Genk
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement zijn wisselbeleid lijkt boodschap aan Mannaert

Club Brugge begon zondagmiddag uitstekend aan de thuiswedstrijd tegen KRC Genk. Het liet zich vervolgens echter compleet verrassen en keek bij rust tegen een 1-2 achterstand aan. Op zoek naar de gelijkmaker besloot Philippe Clement vervolgens niet een aanvaller, maar Éder Balanta in te brengen.

Dat Blauw-Zwart zich deze mercato graag wilde versterken met een spits, was geen geheim. Van de zomer ging de regerend landskampioen al nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe aanvalsleider. Meerdere namen werden in verband gebracht met een overgang naar Jan Breydel, maar geen van hen kwam. Ook Dost zag zijn toenmalig werkgever Eintracht Frankfurt een stokje steken voor een transfer naar Brugge. Een aantal maanden later dan gehoopt was het dan toch raak voor Club. Blauw-Zwart en Frankfurt bereikten nog voor kerst een principeakkoord over de komst van Dost. Een kleine week later tekende de boomlange spits een contract voor anderhalf jaar bij de koploper van België.

Zijn komst bracht nogal wat teweeg. Michael Krmencik vertrok niet lang daarna op huurbasis naar het Griekse PAOK. De Tsjech stond al langer op de nominatie om te vertrekken, maar Club Brugge wilde eerst een nieuwe spits aantrekken. Ook Siebe Schrijvers trok deze mercato de deur op Jan Breydel achter zich dicht. De aanvaller, die in 2018 overkwam van KRC Genk, kwam niet tot nauwelijks in Clement zijn plannen voor en vertrok naar OH Leuven. Emmanuel Dennis leek vervolgens de volgende aanvaller die zou vertrekken. Het was echter Krépin Diatta die van de week afscheid nam van zijn ploegmaten.

Opvallende wissel

Een flinke aderlating voor Club Brugge. Diatta was niet alleen belangrijk met doelpunten, maar ook met zijn snelheid en diepgang. De koploper levert met zijn vertrek flink wat in. Club wil graag een vervanger aantrekken, maar de kans lijkt niet aannemelijk dat Vincent Mannaert in de laatste week van de mercato met een goede vervanger op de proppen komt. De hoop is dan toch gevestigd op Dennis. De Nigeriaan zat tegen Genk eindelijk weer eens bij de kern. Bij een 1-2 tussenstand had Clement naast Dennis ook voor David Okereke of Youssouph Badji kunnen kiezen, maar het werd dus Balanta.

Opvallend, alhoewel het deze keer goed uitpakte. Club Brugge zette de 1-2 achterstand immers om in een 3-2 voorsprong. Het bevestigt echter weer eens dat Clement niet tevreden is met wat hij achter de hand heeft. Dat was in de eerste seizoenshelft al het geval en dat blijkt in de tweede seizoenshelft dus nog maar eens. De coach vertelde vrijdagmiddag dat zolang een speler bij Club is, hij er tot de allerlaatste seconde alles aan wil doen om er het maximale uit te halen. Dat geldt ook voor Dennis, aldus Clement. Het zal ons echter niet verbazen als Clement na vanmiddag nog maar eens op de deur van Mannaert zijn kantoor klopt om te vragen of er al een nieuwe aanvaller onderweg is.

Emmanuel Dennis en David Okereke
Zowel Emmanuel Dennis als David Okereke moest lijdzaam toezien hoe Philippe Clement de voorkeur gaf aan Éder Balanta bij een 1-2 tussenstand. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws