Philippe Clement
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Philippe Clement head coach of Club Brugge gestures during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement: ‘We zijn Club Brugge, hebben hoge ambities’

Met drie punten uit de eerste drie duels was de competitiestart van Club Brugge niet om over naar huis te schrijven. Ook van Beerschot werd verloren: 0-1. Zondagavond wacht een nieuwe ontmoeting met de promovendus. Bij een zege doen Philippe Clement en zijn spelers wederom goede zaken.

Ondanks een sterke eerste helft, kwam de overwinning op STVV uiteindelijk moeizaam tot stand. Dat kon niet los worden gezien van de wissel van Bas Dost. De Nederlander stond op STVV direct in de basis, was trefzeker, maar bleef na de pauze achter in de kleedkamer. Hij vertelde na afloop dat hij zich uit voorzorg liet wisselen, maar na de persconferentie van vrijdagmiddag blijkt het toch serieus te zijn. Philippe Clement liet immers weten dat de spits van de week apart van de groep heeft getraind. Heel misschien meldt hij zich zaterdag weer bij zijn teamgenoten.

Het ontbreken van Dost zou uiteraard een groot gemis zijn voor Club Brugge. Tijdens het bezoek aan STVV was het verschil tussen de eerste en tweede helft gigantisch. Zondagavond mogen Clement en co hun borst opnieuw natmaken. Op de derde speeldag zegevierde Beerschot immers nog op Jan Breydel. In de titelstrijd, die dit seizoen een stuk spannender is dan vorig jaar, én in aanloop naar de topper tegen KRC Genk op 24 januari, mag Club natuurlijk geen punten verspelen. ”Het is elke match belangrijk om te winnen. We zijn Club Brugge. We hebben hoge ambities”, aldus Clement. ”Dat is ook het leuke om elke keer voluit voor de drie punten te gaan.”

Volle bak

Evenals in de eerste seizoenshelft volgen de wedstrijden zich in rap tempo op. Nog voordat Genk op bezoek komt op Jan Breydel, wacht Club de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. ”We komen opnieuw in een hectische periode waar we de komende weken altijd midweek matchen hebben. Het zal elke keer volle bak gas geven zijn”, vertelde Clement.

Voor onze coach is het bezoek aan Beerschot natuurlijk een speciale. Tussen 1992 en 1995 verdedigde hij de kleuren van de huidige nummer zeven van de Jupiler Pro League. ”Daar is alles begonnen voor mij. Omwille van de kans die ik daar gekregen heb en kunnen pakken, zit ik nu ook hier. Back to the roots. Ik heb nog altijd veel jeugdvrienden die een abonnement hebben daar.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws