Clement in actie langs de lijn
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Philippe Clement of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Clement verbaast zich over arbitrale beslissing

Hans Vanaken werd in het laatste duel van 2020 met een rode kaart van het veld gestuurd. De middenvelder reageerde op een ziekenhuisbal van Federico Ricca, maar stond op de voet van Eupen-speler Andreas Beck. Hoewel Steve de Ridder zondagavond vrijwel dezelfde fout beging, kreeg hij slechts een gele kaart. Dat wekte verbazing bij Philippe Clement.

Nathan Verboomen had de leiding over Club Brugge-Eupen. Zowel de scheidsrechter als de VAR vond het honderd procent een rode kaart voor Vanaken. Dat besluit viel bij Vanaken in het verkeerde keelgat. Hij liet zich verbaal gaan tegenover de arbitrage. Achteraf gezien had hij dat natuurlijk niet moeten doen. De overtreding én zijn misplaatste uitlatingen kostten hem uiteindelijk drie wedstrijden. Om de straf voor zijn overtreding (twee speeldagen effectief) was op Jan Breydel echter veel te doen. Vanaken had immers totaal niet de intentie om Beck te raken.

Die intentie had De Ridder waarschijnlijk ook niet. Hij stond in het duel van zondagavond vol op de voet van Charles de Ketelaere. Scheidsrechter Bert Put stond er haast bovenop, maar vond het geen rode kaart. Put liet het bij een gele prent en daar leek de VAR zich ook wel in te kunnen vinden. Clement begreep er na afloop even helemaal niks meer van. ”Voor mij is dit geen rood. Maar vorige week, tijdens de zitting van Hans Vanaken, werd ons uitgelegd dat dit wel met rood bestraft zou worden. Er is kennelijk nog werk om de nieuwe regel consequent te laten toepassen.”

Reacties

guest
2 Reacties
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws