Philippe Clement en Noa Lang
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 24 : Philippe Clement head coach of Club Brugge celebrates the victory with Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and KRC Genk at the Jan Breydel stadium on January 24, 2021 in Brugge, Belgium, 24/01/2021 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement steekt loftrompet na knappe zege

Ondanks een ijzersterke start keek Club Brugge bij rust van de thuiswedstrijd tegen KRC Genk tegen een 1-2 achterstand aan. De koploper liet zich daardoor echter niet van de wijs brengen. In de tweede helft zag Philippe Clement zijn mannen de achterstand knap ombuigen in een 2-3 zege. De coach is dan ook niet meer dan trots.

Waar Club Brugge in de eerste seizoenshelft nog wel eens punten liet liggen, lijkt de ploeg in 2021 wel heel slecht voor de dag te moeten komen, wil de tegenstander er met de zege vandoor gaan. Genk leek zondagmiddag te kunnen profiteren van een mindere fase van de thuisploeg, maar zover kwam het dus niet voor de gasten. Club boog een 1-2 achterstand knap om in een 3-2 zege. ”Ik zie mijn groep groeien. Bas Dost is daar heel belangrijk in als aanspeelpunt voorin”, aldus Clement na afloop van de topper.

”Maar ook de jonge kerels maken een goeie evolutie, en als je ziet welk doelpunt Mechele scoort, dan weet je dat er veel vertrouwen is. Dit is de mentaliteit die ik wil zien. Op sportief en ook mentaal vlak is dit een verdiende overwinning als je op die manier kan terug komen na een achterstand.”

Noa Lang

Clement was na afloop vooral bijzonder lovend over Noa Lang. De Nederlander was zoals al vaker dit seizoen belangrijk voor zijn ploeg. Zo leverde hij de assist voor de 1-0 van Dost én de winnende van Mechele. Dat na een week waarin het verdriet af en toe de overhand nam. ”Noa is op een heel positieve manier in de club gekomen. Hij heeft een moeilijke week achter de rug met het overlijden van zijn grootmoeder. We hebben hem ook tijdens die dagen met heel de Club gesteund en dat heeft hem deugd gedaan. Een superkerel.”

Club Brugge neemt dankzij de 3-2 overwinning een voorsprong van twaalf punten op Genk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws