Stefano Denswil keert terug bij Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 08 : Stefano Denswil of Club Brugge pictured on January 8, 2021 in Brugge, Belgium, 8/01/2021 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photonews
© Jan De Meuleneir/Photo News

Clement start met Denswil en Vanaken tegen Genk

Club Brugge kan zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk uitstekende zaken doen. De voorsprong op de nummer twee bedraagt momenteel negen punten. Mochten Philippe Clement en co aan het langste eind trekken, vergroot het die dus tot twaalf. Stefano Denswil begint straks aan de aftrap. Dat is voor het eerst sinds zijn tijdelijke terugkeer op Jan Breydel.

Dat gaat ten koste van Federico Ricca. De Uruguayaan begon woensdagavond nog aan de aftrap van het duel tegen KV Oostende, maar moet vanmiddag dus plaatsmaken voor Denswil. De Nederlander keerde onlangs terug op Jan Breydel. Hij vertrok in de zomer van 2019 naar Bologna, waar hij in het eerste seizoen zeker was van een basisplaats. In de eerste seizoenshelft kwam hij er echter niet aan te pas. Hij zinde op een vertrek en omdat Club Brugge op zoek was naar versterking voor de achterhoede, vonden beide partijen elkaar al snel. Denswil maakt het seizoen op huurbasis af bij Club.

Tegen KRC Genk staat hij dus voor de eerste keer aan de aftrap. Voor de rest heeft Clement weinig verrassingen in petto. Club Brugge draait goed in de eerste weken van 2021 en de coach ziet dan ook weinig redenen om zijn elftal te wijzigen. Op het middenveld keert Hans Vanaken terug van een schorsing. Charles de Ketelaere schuift daarvoor een linie naar voren. De Belofte van het Jaar neemt de positie van Krépin Diatta in, die van de week de deur op Jan Breydel achter zich dicht trok en naar AS Monaco vertrok. Hij maakte zaterdagavond zijn eerste minuten voor de Franse topclub.

Tussen de wissels zien we Emmanuel Dennis. De Nigeriaan keerde geblesseerd terug uit de winterstop, maar is inmiddels weer inzetbaar voor Club Brugge. Dennis en Blauw-Zwart zinspeelden deze mercato op een vertrek van de flankspeler, maar door zijn blessureleed en het vertrek van Diatta lijkt dat niet meer aan de orde.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws