SINT TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10: coach Philippe Clement of Club Brugge during the Pro League match between STVV and Club Brugge at Stayen on January 10, 2021 in Sint Truiden, Belgium (Photo by Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures) © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie jm20210110-517OP /Orange Pictures/Photo News

Clement schrijft geschiedenis met uitverkiezing

Een dag na de belangrijke overwinning op STVV nog meer mooi nieuws voor Philippe Clement. De trainer van Club Brugge is namelijk uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Ook vorig jaar was Clement de beste langs het veld. Met zijn tweede opeenvolgende uitverkiezing schrijft hij geschiedenis.

Nog nooit volgde een coach zichzelf op als Trainer van het Jaar. Clement doet dat nu dus wel en schrijft zich daarmee de geschiedenisboeken in. De coach van Club Brugge werd met maar liefst 335 punten verkozen tot Trainer van het Jaar. Daarmee hield hij zijn concurrenten op grote afstand. Beerschot-trainer Hernan Losada kreeg 196 stemmen en Ivan Leko 163. Laatstgenoemde was tussen 2017 en 2019 nog trainer op Jan Breydel. Clement volgde hem destijds op.

In zijn eerste seizoen als trainer van Club Brugge veroverde hij op overtuigende wijze het landskampioenschap. Na 29 punten bedroeg de voorsprong op naaste achtervolger AA Gent maar liefst vijftien punten. Zoals bekend werd de al stilgelegde competitie door het coronavirus niet afgerond. Desondanks besloot de Jupiler Pro League een landskampioen uit te roepen. In het seizoen ervoor veroverde Clement nog de landstitel met KRC Genk.

In aanloop naar het huidige seizoen moest Clement met de nederlaag tegen Antwerp FC in de finale van de Croky Cup zijn eerste echte teleurstelling slikken. De landskampioen begon vervolgens dramatisch aan de competitie, maar herpakte zich op bezoek bij Genk en ging dankzij een sterke reeks alsnog als koploper de winterstop in. Zondagavond liep Club dankzij de overwinning op STVV nog verder uit op de concurrentie.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws