Philippe Clement en Charles de Ketelaere tegen Antwerp FC
ANTWERP, BELGIUM - DECEMBER 13 : Philippe clement head coach of FCB and Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Royal Antwerp FC and Club Brugge KV on December 13, 2020 in Antwerp, Belgium, 13/12/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Clement roept geen extra aanvaller op voor Stadsderby

Club Brugge nam in de afgelopen weken al dan niet tijdelijk afscheid van Michael Krmencik, Siebe Schrijvers en Krépin Diatta. Daar bleef het niet bij. Ook Emmanuel Dennis trok van de week de deur op Jan Breydel tijdelijk achter zich dicht. Philippe Clement heeft desondanks besloten om geen vervanger te selecteren voor de Stadsderby tegen Cercle.

Het vertrek van Dennis diende zich natuurlijk al langer aan. De Nigeriaan wilde van de zomer al vertrekken, maar toen kwam het er nog niet van. Ook deze mercato leek het er niet op dat hij een transfer zou maken, maar maandagavond tekende hij dan toch een huurcontract bij het Duitse 1.FC Köln. Een vervanger van Dennis komt er niet. Club Brugge hoopt daarentegen nog wel met een vervanger van Diatta op de proppen te komen. Clement vertelde tijdens de persconferentie van woensdagmiddag nog dat hij vertrouwen heeft in een goede afloop van die zoektocht.

Tot die tijd doet Clement een beroep op de bekende namen. Tegen KRC Genk schoof Charles de Ketelaere een linie naar voren, waarmee de coach weer een plekje vrijmaakte voor Hans Vanaken. Hoewel de spoeling voorin er door het vertrek van Dennis nog dunner op is geworden, besluit Clement geen speler van Club NXT op te roepen voor de Brugse strijd van donderdagavond. Ook Cisse Sandra, die onlangs werd overgeheveld naar het eerste, is nog niet van de partij.

Clement heeft Simon Deli wel opgeroepen voor de wedstrijd. Dat wil echter niet zeggen of hij tegen Cercle ook van de partij is. In de afgelopen weken behoorde hij immers telkens tot de wedstrijdselectie, maar viel hij uiteindelijk telkens af voor de kern. Club Brugge hoopt in de komende dagen nog een oplossing te vinden voor de overbodige verdediger.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws