Bas Dost de nieuwe spits van Club Brugge
BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 28 : New signing for Club Brugge Bas Dost, a dutch forward player followed during his first day at his new club for medical tests, photoshoot, social at the Club Brugge Belfius Basecamp on December 28, 2020 in Brugge, Belgium, 28/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Clement neemt Dost en Denswil mee naar Sint-Truiden

Stefano Denswil zijn terugkeer naar Club Brugge diende zich al langer aan. De Nederlander legde vorige week al zijn medische testen af in het Brugse AZ Sint-Jan ziekenhuis. Desondanks duurde het nog even voordat zijn tijdelijke terugkeer rond was. Donderdagavond kwam er dan eindelijk witte rook. De verdediger maakt zondagavond direct onderdeel uit van de selectie voor het duel met Sint-Truiden. Ook Bas Dost is van de partij.

Evenals een nieuwe spits stond een centrumverdediger hoog op het verlanglijstje van Club Brugge. Van de zomer was de landskampioen serieus in de markt voor Wesley Hoedt. Hij koos echter voor Lazio. Met Denswil heeft Philippe Clement zijn gewenste versterking voor zijn defensie binnen. Simon Deli was in het afgelopen seizoen nog een van de sterkhouders, maar maakt deze jaargang een kwetsbare indruk. De Ivoriaan wordt zelfs in verband gebracht met een vertrek op Jan Breydel. Hij is tegen STVV nog wel van de partij. Of Denswil morgenavond direct aan de aftrap verschijnt, is nog maar de vraag.

Daarentegen wijst alles er wel op dat Dost zijn basisdebuut zal maken. Blauw-Zwart had de Nederlander van de zomer al graag naar België wilde halen, maar toen verlangde Eintracht Frankfurt een te hoge transfersom. Dost zat in de eerste seizoenshelft vaker wel dan niet op de bank, waardoor een vertrek zich al aandiende. Club pakte door en Dost tekende onlangs een contract voor anderhalf seizoen. Van de week maakte hij zijn eerste stappen op het trainingsveld van Club en in Sint-Truiden kan hij dus zijn debuut maken.

Afwezigen

De grote afwezige is natuurlijk Hans Vanaken. De middenvelder werd na aanleiding van zijn rode kaart tegen Eupen voor drie speeldagen geschorst. Hij mist naast het bezoek aan STVV dus ook de wedstrijden tegen Beerschot en Cercle. Ook Emmanuel Dennis is niet van de partij. De Nigeriaan keerde geblesseerd terug uit de winterstop. Blauw-Zwart hoopt Dennis deze mercato te kunnen verkopen. Het is dan ook te hopen dat hij snel herstelt van zijn blessure. Naar verluidt zouden meerdere buitenlandse clubs geïnteresseerd zijn in de aanvaller.

Siebe Schrijvers is daarentegen nog wel ‘gewoon’ van de partij. Ook hij staat op de nominatie om te vertrekken.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws