Clement lovend na comeback en zege tegen Standard

Philippe Clement, trainer van Club Brugge, tegen Standard
Philippe Clement, trainer van Club Brugge, tegen Standard Foto: © Jan De Meuleneir/Photo News

Club Brugge heeft zondagmiddag opnieuw goede zaken gedaan in de Jupiler Pro League. De koploper kwam in de thuiswedstrijd tegen Standard weliswaar op achterstand, maar bewees weer eens over veel wilskracht te beschikken. Voor rust zette de ploeg van Philippe Clement de achterstand nog recht. Na afloop stond een tevreden coach het clubkanaal te woord.

Dat Blauw-Zwart in het nieuwe jaar uit de startblokken is geschoten, kunnen we wel stellen. De ploeg verspeelde immers nog geen punten. Dat kan niet worden gezegd over de concurrentie. Vooral KRC Genk laat het flink afweten. In de eerste seizoenshelft leken Club en Genk nog af te stevenen op een spannende titelstrijd, maar daar is momenteel niets meer van over. Dankzij de overwinning op Standard bedraagt de voorsprong op zowel Antwerp FC als Genk nu veertien punten. Ondanks een mindere start, was Clement lovend over het spel dat zijn spelers op de mat legden tegen de ploeg uit Luik. ''Ik ben heel tevreden. Ik heb bijna alles gezien wat ik van mijn ploeg wil zien'', aldus de coach na afloop.

Hoewel Club Brugge al na drie minuten tegen een achterstand, liet het zich niet van de wijs brengen. ''Bij de eerste kans van Standard ging de bal direct binnen. Het belangrijkste was de reactie en die was uitstekend: ze hebben direct de bal uit de netten genomen en zijn meteen op zoek gegaan naar goals'', zag Clement. ''Snelheid, beweging, goede organisatie, goede pressing, sterk in de duels. Dat is alles wat een coach wil zien.'' Zo volgde na de spectaculaire topper tegen Genk van vorige week een nieuwe sterke pot op Jan Breydel. Helaas zonder fans. Clement benadrukte nog maar eens hoe jammer hij dat vindt. ''Ik ben zeker dat met publiek erbij het voor de jongens een nog toffere dag zou geweest zijn.''

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand