PHILIPPE CLEMENT ( entraineur Bruges ) - FOOTBALL : Club Bruges KV vs Lille OSC - Match Preparation - Bruges - 25/07/2020 © PanoramiC ! only BELGIUM !
© Federico Pestellini/Panoramic /Photo News

Clement geheimzinnig over restant transferperiode

Hoewel we amper twee weken verder zijn, voelt het alweer als een eeuwigheid geleden dat Club Brugge in actie kwam. Komende zondag mogen Philippe Clement en zijn manschappen weer aan de bak. Met een bezoek aan Sint-Truiden hervatten ze de titelstrijd in de Jupiler Pro League, die nog alle kanten op kan gaan. Met Bas Dost en Stefano Denswil kunnen zondag twee nieuwe namen aan de aftrap verschijnen. Tijdens de persconferentie temperde Clement de verwachtingen rond Dost.

Als het aan Club Brugge had gelegen, was Dost al veel langer dan twee weken speler van Blauw-Zwart. De Belgen klopten van de zomer al aan bij Eintracht Frankfurt. De Duitsers wilden hun spits echter niet voor minder dan zeven miljoen euro laten gaan. Die transfersom was Club iets te gortig. De tweede poging, zo vlak voor kerst, leverde meer succes op. Dost tekende onlangs een contract voor anderhalf seizoen en kan zondag op Sint-Truiden voor het eerst zijn opwachting maken. ”We zijn naar dat specifiek profiel op zoek geweest. De communicatie loopt vlot en het is iemand die veel ervaring heeft”, aldus Clement tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag.

De verwachtingen rond de boomlange spits zijn hooggespannen. Voor onder anderen SC Heerenveen, VFL Wolfsburg en Sporting Club scoorde Dost immers aan de lopende band. Dat de Nederlander een brok aan ervaring meeneemt naar Brugge is een voordeel, aldus Clement. ”Maar dat wil niet zeggen dat je in het weekend plots hele grote wonderen moet verwachten van hem.”

Opportuniteiten

Clement tempert de verwachtingen rond de spits, die vrijdagochtend voor de eerste keer met Denswil op het trainingsveld stond. De verdediger rondde donderdagavond zijn tijdelijke terugkeer naar Club Brugge af. Met Dost en Denswil sloeg Club twee flinke slagen op de transfermarkt. Of er nog meer vuurwerk mag worden verwacht? ”Je weet nooit wat er kan gebeuren in een mercato”, aldus Clement. ”Het zijn opportuniteiten die op een bepaald moment voorbijkomen, zoals bij Denswil het geval is geweest. Het is ook altijd een komen en gaan van spelers. Ik hou het liefst iedereen altijd hier, maar dat is nooit de realiteit. We zullen zien hoe de dingen evolueren.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws