Krépin Diatta
BRUGGE, BELGIUM - JANUARY 20: Krépin Diatta of Club Brugge during the Jupiler Pro league match between Club Brugge and KV Oostende at the Jan Breydelstadion on January 20, 2021 in Brugge, Belgium, 20/01/2021. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Clement bespreekt vertrek Diatta: ‘Groot gemis’

Krépin Diatta nam donderdagavond afscheid van Club Brugge. Ruim drie jaar na zijn komst heeft hij met een vertrek naar AS Monaco zijn transfer naar een Europese topcompetitie te pakken. ”Hij was belangrijk met zijn diepgang en doelpunten dit seizoen.”

Michael Krmencik en Siebe Schrijvers waren al vertrokken en ook Diatta trok de deur op Jan Breydel dus achter zich dicht. Club Brugge hield in eerste instantie eigenlijk geen rekening met een vertrek van de Senegalees. De club was ook zeker niet van plan om hem te verkopen, maar het bod van twintig miljoen euro viel simpelweg niet te weigeren. ”Loslaten is iets wat je moet leren als coach. Het is makkelijker op het einde van het seizoen als alles afgesloten is, maar je moet het die jongens ook gunnen”, vertelde Philippe Clement vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in aanloop naar de topper tegen KRC Genk.

Drie jaar geleden nam Club Brugge Diatta voor twee miljoen euro over van het Noorse Sarpsborg 08. Dat hij nu als tweede duurste speler in de clubgeschiedenis vertrekt, zegt natuurlijk veel over zijn ontwikkeling. ”Krépin heeft in die drie jaar bij Club hele grote stappen vooruit gezet”, aldus Clement. ”Ik ben heel tevreden wat we samen hebben gedaan. Uiteraard is dat op dit moment een gemis want hij heeft heel goed gepresteerd. Hij was belangrijk met zijn diepgang en doelpunten dit seizoen. Hij was zo goed als altijd beschikbaar.”

Met tien doelpunten was Diatta dit seizoen clubtopscorer van Club Brugge. Woensdagavond maakte hij nog de winnende in de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Een mooi afscheidscadeau voor de club waarvoor hij in totaal 95 duels speelde. Daarin scoorde hij twintig keer.

Reacties

guest
1 Reactie
Populairste
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws