Lior Refaelov van Antwerp FC
MECHELEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Lior Refaelov midfielder of Antwerp during the Jupiler Pro League match between KV Mechelen and Antwerp at the AFAS stadium on January 10, 2021 in Mechelen, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News
© Gvg/Photo News

Antwerp doet wat Anderlecht weer niet lukt: winnen

In de eerste seizoenshelft leken we af te stevenen op een spannende titelstrijd. Hoe anders is dat nu? Niets lijkt een nieuwe landstitel voor Club Brugge nog in de weg te staan. De strijd om de drie resterende tickets voor de Champions Play-Off is daarentegen nog lang niet beslist. Antwerp FC deed, in tegenstelling tot Anderlecht, dinsdagavond alvast goede zaken.

Antwerp FC eindigde in het afgelopen seizoen op een verrassende vierde plek. Daarnaast veroverde het ten koste van Club Brugge de Croky Cup. Met oud-Club trainer Ivan Leko aan het roer leken de Antwerpenaren de volgende stap te zetten: meedoen om de titel. Zover lijkt het echter dus niet te komen. Dinsdagavond deed Antwerp in ieder geval wel goede zaken in de strijd om een ticket voor de Champions Play-Off. Na de nederlaag tegen KV Oostende moest het zich zien te herstellen tegen Eupen. Een goede eerste helft was voldoende om de zege te bemachtigen. Doelpunten van Gouden Schoen-winnaar Lior Refaelov en Abdoulaye Seck hielpen de Great Old langs Eupen.

Anderlecht kwam daarentegen een stuk minder voor de dag. De ploeg van Vincent Kompany zegevierde pas één keer in het nieuwe jaar en slaagde er ook dinsdagavond op bezoek bij laagvlieger Moeskroen niet in te winnen. De thuisploeg nam na nog geen twintig minuten de leiding via Bruno Xadas. Anderlecht, waar de geblesseerde Abdoulay Diaby ontbrak, stelde daar bijzonder weinig tegenover. Ook de met hoge verwachtingen overgekomen Jacob Bruun Larsen kon als invaller het verschil niet maken. Dankzij een benutte strafschop van Lukas Nmecha in extra tijd neemt Anderlecht toch nog een punt mee naar huis.

Kleine verschillen

Dankzij de zege klimt Antwerp FC over KRC Genk heen op de ranglijst. Anderlecht zakt een positie op de ranglijst en staat nu vijfde. De onderlinge verschillen tussen de subtoppers zijn echter zo klein, waardoor Paars-Wit na de wedstrijden van woensdagavond zomaar twee plaatsen gedaald kan zijn.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws