Antwerp doet wat Anderlecht weer niet lukt: winnen

Lior Refaelov van Antwerp FC
Lior Refaelov van Antwerp FC Foto: © Gvg/Photo News

In de eerste seizoenshelft leken we af te stevenen op een spannende titelstrijd. Hoe anders is dat nu? Niets lijkt een nieuwe landstitel voor Club Brugge nog in de weg te staan. De strijd om de drie resterende tickets voor de Champions Play-Off is daarentegen nog lang niet beslist. Antwerp FC deed, in tegenstelling tot Anderlecht, dinsdagavond alvast goede zaken.

Antwerp FC eindigde in het afgelopen seizoen op een verrassende vierde plek. Daarnaast veroverde het ten koste van Club Brugge de Croky Cup. Met oud-Club trainer Ivan Leko aan het roer leken de Antwerpenaren de volgende stap te zetten: meedoen om de titel. Zover lijkt het echter dus niet te komen. Dinsdagavond deed Antwerp in ieder geval wel goede zaken in de strijd om een ticket voor de Champions Play-Off. Na de nederlaag tegen KV Oostende moest het zich zien te herstellen tegen Eupen. Een goede eerste helft was voldoende om de zege te bemachtigen. Doelpunten van Gouden Schoen-winnaar Lior Refaelov en Abdoulaye Seck hielpen de Great Old langs Eupen.

Anderlecht kwam daarentegen een stuk minder voor de dag. De ploeg van Vincent Kompany zegevierde pas één keer in het nieuwe jaar en slaagde er ook dinsdagavond op bezoek bij laagvlieger Moeskroen niet in te winnen. De thuisploeg nam na nog geen twintig minuten de leiding via Bruno Xadas. Anderlecht, waar de geblesseerde Abdoulay Diaby ontbrak, stelde daar bijzonder weinig tegenover. Ook de met hoge verwachtingen overgekomen Jacob Bruun Larsen kon als invaller het verschil niet maken. Dankzij een benutte strafschop van Lukas Nmecha in extra tijd neemt Anderlecht toch nog een punt mee naar huis.

Kleine verschillen

Dankzij de zege klimt Antwerp FC over KRC Genk heen op de ranglijst. Anderlecht zakt een positie op de ranglijst en staat nu vijfde. De onderlinge verschillen tussen de subtoppers zijn echter zo klein, waardoor Paars-Wit na de wedstrijden van woensdagavond zomaar twee plaatsen gedaald kan zijn.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
21/04
Union Saint-Gilloise
18:30
Club Brugge
wo
24/04
Club Brugge
20:30
Genk
zo
28/04
Genk
13:30
Club Brugge
zo
5/05
Antwerp
13:30
Club Brugge
ma
13/05
Club Brugge
20:30
Union Saint-Gilloise
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Union Saint-Gilloise 30 32 70
2 Anderlecht 30 28 63
3 Antwerp 30 28 52
4 Club Brugge 30 33 51
5 Genk 30 20 47
6 Gent 30 15 47
7 Cercle Brugge 30 10 47
Bekijk de hele stand