Fashion Sakala van KV Oostende
OOSTENDE, BELGIUM - DECEMBER 6 : Fashion Junior Sakala midfielder of KV Oostende can not believe the missed opportunity during the Jupiler Pro League match between KV Oostende and KAA Gent at the DIAZ Arena on December 06, 2020 in Oostende, Belgium, 6/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Alles wat je moet weten voor Club Brugge-KV Oostende

De voorsprong van Club Brugge op naaste achtervolger KRC Genk bedraagt inmiddels zeven punten. Vanavond kunnen Philippe Clement en co de ploeg van John van den Brom op tien punten zetten. Dan moeten ze wel winnen van KV Oostende. Een vooruitblik op het duel in speelronde 22 van de Jupiler Pro League.

• Het is vooralsnog het seizoen van de verrassingen. Niet alleen Beerschot VA en OH Leuven presenteren boven verwachting goed, ook KV Oostende verdient de complimenten voor de huidige positie op de ranglijst: 5. In het afgelopen seizoen eindigde de ploeg nog op de voorlaatste plaats. Dit seizoen bewijst het KV Oostende van Alexander Bressin een moeilijk te kloppen ploeg te zijn. Ook in de ‘grote’ wedstrijden. Zo hield Oostende zowel Anderlecht als KRC Genk op 2-2, snoepte het twee punten af van Antwerp FC en moest AA Gent er met 2-1 aan geloven.

• Ook Club Brugge had in de heenmatch de nodige moeite met KV Oostende. In de Diaz Arena begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd en hadden de gasten aan Simon Mignolet te danken dat ze niet op achterstand kwamen. Desondanks nam Club Brugge dankzij een rake kopbal van Mats Rits na ruim een half uur de leiding. Daar konden Clement en co echter niet heel lang van genieten. Een aantal minuten later bracht Makhtar Gueye de thuisploeg immers op gelijke hoogte. In de tweede helft maakten invallers Charles de Ketelaere en Youssouph Badji uiteindelijk het verschil. Laatstgenoemde bepaalde de uitslag op 1-3.

• In het afgelopen seizoen troffen Club Brugge en KV Oostende elkaar drie keer. Twee keer in de competitie en één keer in de Croky Cup. Zowel in de heen- als terugmatch in de Jupiler Pro League zegevierde Club met 2-0. In de beker kwam de overwinning een stuk moeizamer tot stand. In de achtste finales van de Croky Cup moesten strafschoppen immers de beslissing brengen. Die nam Club Brugge uiteindelijk een stuk beter dan KV Oostende.

Op basis van de vorige dertien thuismatchen tegen KV Oostende kan Club in ieder geval met veel vertrouwen aan het duel beginnen. Die leverden elf zeges op, één remise en één nederlaag. De verliespartij dateert van een lange tijd geleden. Op 28 augustus 1994 zegevierde Oostende met 2-3 op Jan Breydel.

• De grote smaakmaker bij KV Oostende is Fashion Sakala. De spits was in het afgelopen seizoen al goed op dreef met acht doelpunten in de competitie. Ook dit seizoen is hij dus van grote waarde voor zijn ploeg. Hij scoorde vooralsnog acht keer in achttien wedstrijden. Afgelopen zaterdag bezorgde hij Oostende met twee doelpunten nog hoogstpersoonlijk de overwinning op KV Kortrijk.

• Simon Mignolet staat vanavond voor de 70ste keer onder de lat bij Club Brugge. Ook dit seizoen is hij belangrijk voor zijn ploeg. Hij hield dit seizoen al tien keer ‘de nul’ en mocht onlangs voor de tweede keer op rij de prijs voor Doelman van het Jaar in ontvangst nemen. Ook Noa Lang en Youssouph Badji staan voor een mijlpaal. De jongelingen kunnen voor de 20ste keer in actie komen voor Blauw-Zwart.

• Het duel staat onder leiding van Wim Smet. Hij floot al zeventien keer eerder een wedstrijd van Club Brugge, waarvan twee ontmoetingen met KV Oostende. Op 30 november 2013 zegevierde Club met 2-0 en op 26 april 2017 met 3-1.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws