Youssouph Badji scoort tegen Genk
GENK, BELGIUM - AUGUST 30 : Youssouph Badji forward of Club Brugge celebrates scoring a goal during the Jupiler Pro League match between KRC Genk and Club Brugge KV on August 30, 2020 in Genk, Belgium, 30/08/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Alles wat je moet weten voor Club Brugge-KRC Genk

Zondagmiddag is het aanhaken of afhaken voor KRC Genk. De ploeg van John van den Brom zag Club Brugge de koppositie in de afgelopen weken flink verstevigen. Het belooft er in ieder geval om te gaan spannen. Lees hieronder alles wat je moet weten over de topper op de 23e speeldag van de Jupiler Pro League.

• Op Jan Breydel wacht een ontmoeting tussen de nummer 1 en 2 van het klassement. Op papier een echte topper, maar in hoeverre zal daar ook echt sprake van zijn? Terwijl Club Brugge blaakt van het zelfvertrouwen, loopt KRC Genk al drie speeldagen achter de feiten aan. Bij ingang van de winterstop bedroeg het verschil tussen beide ploegen vier punten. Genk had op dat moment één wedstrijd minder gespeeld. Momenteel bedraagt de voorsprong van Club op de Smurfen maar liefst negen punten.

• Met een 1-4 overwinning op KAS Eupen begon KRC Genk nog goed aan de tweede seizoenshelft. John van den Brom en co zagen de achterstand op Club Brugge slinken tot één punt. Vervolgens ging het echter flink mis voor hen. Ze verloren niet alleen op KV Kortrijk, maar ook op Moeskroen. Donderdagavond verspeelde Genk nog eens twee punten in de thuiswedstrijd tegen AA Gent. Paul Onuachu bracht zijn ploeg al vroeg op voorsprong, maar door opnieuw een rode kaart van Carlos Cuesta, liep Genk alweer snel achter de feiten aan. Tot overmaat van ramp kwam Gent ook nog in de blessuretijd van de eerste helft langszij.

• Eerder dit seizoen moest Club Brugge tot het gaatje gaan om drie punten over te houden aan het bezoek aan Genk. Met een van zijn weinige goede acties dit seizoen, stelde Emmanuel Dennis Hans Vanaken in staat om Club na 22 minuten op 0-1 te koppen. Een rake strafschop van Theo Bongonda bracht de thuisploeg vervolgens op gelijke hoogte, maar dankzij een kopbal van Youssouph Badji gingen de gasten er alsnog met de overwinning vandoor.

• Ook in het afgelopen seizoen zegevierde Club Brugge ternauwernood in de Luminus Arena. Mats Rits kopte in de voorlaatste minuten van de reguliere speeltijd raak voor de 1-2. In eigen huis hielden beide ploegen elkaar op een 1-1 gelijkspel. In het seizoen ervoor, waarin Genk de landstitel binnensleepte, zegevierde FCB twee keer (3-1 en 3-2), eindigde de ontmoeting één keer in een gelijkspel en wonnen de Smurfen één keer.

• De laatste nederlaag tegen Genk op Jan Breydel dateert inmiddels van ruim zeven jaar geleden. Op 27 oktober 2013 zegevierde de ploeg van toenmalig trainer Mario Been met 0-2 in Brugge. Brandon Mechele stond destijds al binnen de lijnen. Van de tien ontmoetingen op Jan Breydel die vervolgens volgden, won de thuisploeg er zeven.

• KRC Genk is samen met Anderlecht de favoriete tegenstander van Vanaken. De middenvelder vond tegen zowel Genk als Anderlecht al tien keer het net. Als speler van Club Brugge was hij vijf keer trefzeker tegen de Limburgers. De laatste keer was dus aan het begin van dit seizoen, toen hij Blauw-Zwart in de Luminus Arena op een 0-1 voorsprong kopte. Gelukkig voor Clement is Vanaken zondagmiddag weer van de partij. Hij mistte de afgelopen drie wedstrijden door een schorsing.

• Dé blikvanger bij Genk is natuurlijk Onuachu. De Nigeriaan scoorde dit seizoen al 20 keer in 21 competitiewedstrijden. Onlangs eindigde hij, in tegenstelling tot Simon Mignolet en Charles de Ketelaere, nog op het podium van de Gouden Schoen. De meest efficiënte spits van de Eerste Klasse is hij echter niet. Dat is Bas Dost. De Nederlander kent een ijzersterke start in het shirt van Club Brugge en was al drie keer trefzeker. Dost heeft vooralsnog 65,7 minuten nodig om het net te vinden, Onuachu 80,5.

• Het duel staat onder leiding van Lawrence Visser. Hij floot al 22 keer eerder een wedstrijd van Blauw-Zwart. Eerder dit seizoen was hij nog de ref bij Club Brugge-Charleroi en de Brugse Stadsderby.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws