Raphael Holzhauser aan de bal namens Beerschot
BRUGGE, BELGIUM - AUGUST 23 : Raphael Holzhauser midfielder of Beerschot during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Beerschot VA at the Jan Breydel stadium on August 23, 2020 in Brugge, Belgium, 23/08/2020 ( Photo by Gregory Van Gansen / Photo News
© Gvg/Photo News

Alles wat je moet weten voor Beerschot-Club Brugge

Dankzij de zege op STVV verstevigde Club Brugge de koppositie. Zondagavond gaan Philippe Clement en co bij Beerschot op zoek naar de tweede overwinning in het nieuwe jaar. Dat wordt geen makkelijke opgave. Eerder dit seizoen zegevierden de Antwerpenaren immers nog op Jan Breydel. Wat moet jij allemaal weten voor de ontmoeting van morgen?

• De verwachtingen waren hooggespannen, maar met drie punten uit de eerste drie duels begon Club Brugge dramatisch aan de competitie. Dat kon niet worden gezegd van Beerschot. Met negen op negen was de start van de promovendus immers indrukwekkend. De ploeg van Hernán Losada stond dankzij een beter doelsaldo dan Charleroi zelfs even aan kop in de Jupiler Pro League.

• Club Brugge en Beerschot troffen elkaar al op de derde speeldag. De thuisploeg wilde een vervolg geven aan de 0-4 overwinning op KAS Eupen, maar kwam tegen Beerschot behoorlijk slecht voor de dag. Na een klein half uur namen de bezoekers de leiding. Krépin Diatta speelde de bal zo in de voeten van Marius Noubissi, die met een splijtende pass Raphael Holzhauser in stelling bracht. Hoewel de Oostenrijker niet de snelste is, was hij niet bij te houden door de defensie van Club. Hij nam de bal twee keer mee, om het leer vervolgens knap in de verre hoek te tikken. Blauw-Zwart kwam de achterstand niet meer te boven.

• De ontmoeting van 23 augustus jongstleden was de eerste sinds de ploeg uit Antwerpen door het leven gaat als Koninklijke Beerschot Voetbalclub Antwerpen, voorheen KFCO Beerschot-Wilrijk en daarvoor KFCO Wilrijk. Na het faillissement van eersteklasser Beerschot AC in 2013, besloot KFCO Wilrijk de identiteit van Beerschot op te nemen. Van een historie tussen Club Brugge en de Antwerpenaren is dan ook wel zeker sprake. Op 9 december 2012 stond Blauw-Zwart voor het laatst tegenover Beerschot AC. Het duel op Beerschot eindigde destijds in 1-7, Carlos Bacca trof twee keer raak.

• Beerschot promoveerde in het afgelopen seizoen naar de Eerste Klasse A. Losada nam na negen speeldagen het stokje over van Stijn Vreven. Onder leiding van de Argentijn werden de resultaten een stuk beter. Dankzij een sterke tweede periode mocht Beerschot in een dubbele ontmoeting met OH Leuven uitvechten wie zou promoveren naar 1A. Losada en co zegevierden in de heenwedstrijd en trokken ook in de return aan het langste eind. Omdat de Pro League had besloten om de hoogste klasse uit te breiden naar achttien ploegen, mocht uiteindelijk ook OHL aantreden in 1A.

• Wedstrijden van Beerschot staan over het algemeen garant voor spektakel. Zo won de ploeg dit seizoen al met 5-2, 6-3 en 4-2 van respectievelijk KRC Genk, STVV en OHL, speelde het met 5-5 gelijk tegen KV Kortrijk, maar ging het ook met 5-1 onderuit op AA Gent. De doelcijfers na twintig wedstrijden spreken boekdelen: 41 voor en 42 tegen.

Raphael Holzhauser
Raphael Holzhauser is de grote smaakmaker van Beerschot. De Oostenrijker was bij meer dan de helft van de doelpunten betrokken. (Photo by Jeroen Meuwsen/Orange Pictures)

• Bij meer dan de helft van de gescoorde doelpunten was Holzhauser trefzeker. De Oostenrijker was in het afgelopen seizoen al enorm belangrijk voor zijn ploeg en trekt die lijn deze jaargang vrolijk door. In de eerste seizoenshelft scoorde hij elf keer, waarvan één tegen Club, en leverde hij negen keer de assist voor een treffer van een ploegmaat. Zijn goede prestaties bleven uiteraard niet onopgemerkt. Evenals Simon Mignolet en Charles de Ketelaere behoorde hij tot de finalisten van de Gouden Schoen. Holzhauser moest uiteindelijk echter zijn meerdere erkennen in Lior Refaelov.

• Ondanks de nederlaag in de heenmatch, reist Club Brugge met veel vertrouwen af naar Antwerpen. In de laatste zeventien uitmatchen in de Jupiler Pro League verloor de landskampioen immers slechts één keer. Dat was dit seizoen, op bezoek bij OH Leuven. Van alle top-10 competities in Europa zijn er slechts zeven clubs die dit seizoen buitenshuis meer punten verzamelden dan Club. Dynamo Kiev, de tegenstander in de Europa League, haalde bijvoorbeeld achttien op achttien.

• Voor Clement is de ontmoeting met Beerschot een bijzondere. Tussen 1992 en 1995 verdedigde hij immers de kleuren van de huidige nummer zeven van de Jupiler Pro League. ”Daar is alles begonnen voor mij. Omwille van de kans die ik daar gekregen heb en kunnen pakken, zit ik nu ook hier.” Hij speelde uiteindelijk 62 wedstrijden voor Beerschot.

• Lothar D’Hondt heeft morgenavond de leiding over de wedstrijd. Hij floot al vijf keer eerder een duel van Club Brugge.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws