KNOKKE-HEIST, BELGIUM - DECEMBER 01 : Eduard Sobol defender of Club Brugge talking to David Okereke forward of Club Brugge during a training session prior to the UEFA Champions League Group stage - group F match between Club Brugge and FC Zenit Saint Petersburg at the Club Brugge training centre on December 01, 2020 in Knokke-Heist, Belgium , 1/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Alles of niets voor een aantal Club Brugge-spelers

Bij een topclub is er altijd sprake van concurrentie. Coaches knijpen zich ook in hun handen als ze de beschikking hebben over een (kwalitatief) brede selectie. Daarnaast houdt concurrentie de selectie scherp. Bij Club Brugge zal een aantal spelers echter wat beter voor de dag moeten komen in het nieuwe jaar. Voor enkele lijkt een tussentijds vertrek zelfs het beste.

Club Brugge had zich in de zomerse transferperiode al graag op meerdere posities willen versterken. Een nieuwe spits stond hoog op het lijstje. Onder anderen Bas Dost en Michy Batshuayi werden genoemd als mogelijke nieuwe aanvalsleiders. Tot de komst van één van hen kwam het echter niet. Club Brugge kwam er met Eintracht Frankfurt niet uit over de transfersom van Dost, terwijl Batshuayi geen trek had in een terugkeer naar België. Ook een nieuwe centrumverdediger stond op het verlanglijstje. Wesley Hoedt, die in het afgelopen seizoen indruk maakte in het shirt van Antwerp FC, werd genoemd. De Nederlander stond zeker niet onwelwillend tegenover een vertrek naar Brugge. Zijn salariseisen waren de landskampioen echter te gortig.

Hoewel tal van spelers in verband werden gebracht met een vertrek naar Club Brugge, bleef het uiteindelijk bij de komst van Noa Lang. Ja, ook Ibrahima Fofana kwam naar Jan Breydel. De Afrikaanse middenvelder maakt echter onderdeel uit van Club NXT en wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht. We bevinden ons nu in een nieuwe transferperiode en die is voor Club Brugge natuurlijk met een knaller van start gegaan. Een aantal maanden later dan gehoopt, is Dost dan toch speler van Club Brugge. De Nederlander verdween na de op niets uitgelopen onderhandelingen met Frankfurt niet van de radar. Dost tekende van de week een contract voor anderhalf seizoen en kan op 10 januari, wanneer Club de competitie hervat met een bezoek aan Sint-Truiden, direct in actie komen.

Okereke

Clement is dolgelukkig dat hij zijn zo gewenste kopsterke spits eindelijk binnen heeft. Een aantal spelers zal echter minder blij zijn met de komst van Dost. Michael Krmencik kreeg een aantal weken terug al te horen dat hij mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Clement deed in de afgelopen wedstrijden al geen beroep meer op de Tsjech en nu Dost er is, zijn zijn kansen op speelminuten nog meer geslonken. Naar verluidt is Club in gesprek met het Griekse PAOK over een uitleenbeurt van Krmencik. Ook David Okereke zal (en moet) zich zorgen maken.

De Nigeriaan verruilde in de zomer van 2019 de Italiaanse Serie B voor Club Brugge. Hij kende een piekstart met vier doelpunten en een assist in zijn eerste drie duels. Het begin van iets moois, dachten velen op dat moment. Anderhalf jaar later blijkt niets minder waar. Na zijn goede start worstelt Okereke met zijn vorm en dat was in de eerste seizoenshelft niet anders. Hij kwam dan wel al tot zeventien duels, maar slechts vijf daarvan begon hij als basisspeler. En dan ook nog eens vaker als buitenspeler. Okereke lijkt echter het voordeel van de twijfel te krijgen. Op basis van de laatste wedstrijden van 2020 verdient hij dat ook. In 169 minuten vond hij immers drie keer het net.

Okereke scoort tegen Sint-truiden
Okereke is vaker wel dan niet bankzitter, maar lijkt van Club Brugge het voordeel van de twijfel te krijgen. Bovenstaand scoort hij de winnende treffer tegen Sint-Truiden. (Photo by Nico Vereecken/Photo News)

Op weg naar de uitgang

Evenals Krmencik lijken ook Siebe Schrijvers en Emmanuel Dennis op weg naar de uitgang. Eerstgenoemde komt dit seizoen niet aan de bak en dreigt weg te kwijnen op de reservebank. Volgens Het Nieuwsblad zou Schrijvers zelf willen verkassen en hebben een aantal Belgische ploegen interesse getoond. Dennis blijft met zijn snelheid een extra wapen, maar heeft zich met teleurstellende optredens en zijn wangedrag in aanloop naar Borussia Dortmund-uit eigenlijk onmogelijk gemaakt. Ook voor de Nigeriaan zou er voldoende interesse zijn, waaronder uit Duitsland en China.

Deli en Sobol

Van de zomer wilde Club Brugge zich al graag defensief versterken en een nieuwe centrumverdediger staat nog altijd hoog op het lijstje. De kans is ook groot dat het deze transferperiode niet bij de komst van Dost blijft. Zo zou Stefano Denswil een serieuze optie zijn om de achterhoede (tijdelijk) te versterken. De Nederlander heeft uiteraard een verleden op Jan Breydel en kent de club en Clement dus goed. Dat Denswil naar verluidt op het punt staat terug te keren, kan niet los worden gezien van de prestaties van Simon Deli. De Ivoriaan was in het afgelopen seizoen een belangrijke kracht, maar sukkelt al vanaf de start van dit seizoen met blessures en zijn vorm.

Odilon Kossounou, landgenoot en kompaan in de achterhoede, is weliswaar tien jaar jonger, maar komt een stuk zekerder over. Niet voor niets kreeg Brandon Mechele in een aantal wedstrijden al de voorkeur boven Deli. De Ivoriaan is overigens niet de enige verdediger die zich zorgen moet maken om zijn plek. Eduard Sobol maakt een zeer moeizaam seizoen door. De Oekraïner wordt voor een tweede seizoen gehuurd van Shaktar Donetsk. In zijn eerste seizoen was hij onomstreden, maar dat was hij in de afgelopen maanden zeker niet. In de laatste zes wedstrijden kwam hij slechts één keer in actie. Negentig minuten tegen Sint-Truiden. Dieptepunt voor Sobol was natuurlijk zijn oliedomme rode kaart tegen Lazio.

Van onomstreden naar bankzitter. Nee, de tweede huurperiode van Sobol bij Club Brugge is nog geen succes. (Photo by Evgeny Vasiliev/Photo News)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws