Noa Lang
SINT-TRUIDEN, BELGIUM - JANUARY 10 : Noa Lang forward of Club Brugge scores a goal during the Jupiler Pro League match between Sint-Truidense VV and Club Brugge on January 10, 2021 in Sint-Truiden, Belgium, 10/01/2021 ( Photo by Vincent Kalut / Photonews
© Vincent Kalut/Photo News

‘Ajax-trainer Ten Hag wilde Lang juist behouden’

Club Brugge verraste op de valreep van de zomerse transferperiode met de komst van Noa Lang. Ook de supporters van Ajax zagen dat niet aankomen. Volgens directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde Ajax-coach Erik ten Hag de uitblinker van Blauw-Zwart in eerste instantie juist behouden.

Lang kende een uitstekende voorbereiding in Amsterdam. De buitenspeler stond op het punt eindelijk echt door te breken bij Ajax, maar zover kwam het dus niet. Hoewel Lang op meerdere posities uit de voeten kan, was de concurrentie simpelweg te groot. In gesprek met De Telegraaf vertelt de speler zelf dat Ten Hag zijn zin had gekregen met zijn vertrek. Volgens Overmars is dat echter niet helemaal waar. ”We wilden hem na zijn verhuur aan FC Twente niet opnieuw verhuren. Alleen zijn zicht op speeltijd was bij ons beperkt. Hij had Dusan Tadic voor zich. En ook spelers zoals Quincy Promes, Antony en David Neres. Ondanks dat wilden we verlengen, maar we kwamen er ook financieel niet uit.”

In gesprek met Voetbal International liet Lang onlangs al weten in eerste instantie helemaal niet te willen vertrekken bij Ajax. Ook niet toen Club Brugge zich voor de eerste keer meldde. Zijn zaakwaarnemer overtuigde hem echter een kijkje te nemen bij de landskampioen van België. Lang gaf toe dat hij dat bezoek alleen nog maar naar Club wilde. Uiteindelijk was niet alleen voor hem een vertrek het beste, maar ook voor Ajax. ”Wij konden een mooie transfersom krijgen”, aldus Overmars. ”Soms is het beter om afscheid te nemen, dit is ook voor Ajax goed. Niet iedereen uit onze jeugd wordt basisspeler in het eerste elftal, dat is onmogelijk, maar je jeugdopleiding moet wel betaald worden.”

Goede start

Desondanks had zowel Lang als Ajax het natuurlijk anders gezien. ”Hij wilde slagen bij Ajax. Ajax is echt zijn club. Maar hij heeft een goede start gemaakt in België en dat gunnen wij hem allemaal.” Zijn eerste maanden in Brugge mogen er inderdaad zijn. Zo was hij alleen al in de voorbije tien matchen goed voor vijf doelpunten en drie assists. Niet voor niets werd hij door de eigen achterban verkozen tot Speler van de Maand november en december.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws