0:1 Tor, Jubel, v.l. Djibril Sow, Torschuetze Bas Dost (Frankfurt) Wolfsburg, 11.12.2020, Fussball, Bundesliga, VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt ! only BELGIUM !
© SebastianEl-Saqqa/Witters Sport /Photo News

Wisselende reacties op mogelijke transfer Dost naar Club

Van de zomer sprak Club Brugge al met Eintracht Frankfurt over Bas Dost (31). De Belgen waren op zoek naar een nieuwe spits en de Nederlander stond welwillend tegenover een vertrek naar Brugge. De onderhandelingen liepen voor Club echter op niets uit. Daar lijkt op korte termijn verandering in te komen. Volgens het Algemeen Dagblad is de doelpuntenmachine uit Deventer op weg naar Jan Breydel. Op social media laat men zich alvast uitgebreid uit over de mogelijke nieuwe spits van de regerend landskampioen.

Mocht Dost daadwerkelijk verkassen naar Club Brugge, mag de huidige koploper van de Jupiler Pro League zich in de handen wrijven. Niet alleen omdat Eintracht Frankfurt van de zomer nog een stokje stak voor de transfer. Ook omdat Dost zich in de afgelopen jaren heeft bewezen als veel en makkelijk scorende spits. Waar hij ook speelde, overal vond hij het net. In het shirt van VFL Wolfsburg kwam hij door blessures wat stroever op gang, maar eenmaal honderd procent fit, was er geen houden aan voor de tegenstanders. Ook in dienst van Sporting Club scoorde hij er lustig op los. In zijn eerste seizoen in Portugal maar liefst 34 keer in 31 competitieduels.

Dat zijn cijfers waar de huidige spitsen van Club Brugge alleen maar van mogen dromen. David Okereke en Michael Krmencik streken in het afgelopen seizoen voor een gezamenlijk bedrag van veertien miljoen euro neer op Jan Breydel, maar weten nog altijd niet te overtuigen. Krmencik mag zelfs alweer vertrekken. Philippe Clement wilde echter eerst een (ervaren) spits aantrekken. Dat lijkt dus Dost te worden. Volgens het Algemeen Dagblad is de overgang van Dost naar Club op een oor na gevild. Zelf is de spits al rond met Blauw-Zwart en de verwachting is dat Eintracht Frankfurt en Club elkaar ook zullen vinden betreft de transfersom.

Reacties

De mogelijke overgang van Dost naar Club Brugge is uiteraard prettig voer voor sociale media. Op Twitter wordt de mogelijke komst al uitgebreid besproken. De supporters van Club zijn er over het algemeen erg blij mee, terwijl die van Anderlecht en ook Feyenoord er treurig van worden. Anderlecht ziet opnieuw een goede speler naar de grote rivaal trekken, terwijl Feyenoord ook interesse toonde in de boomlange Nederlander.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws