BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 21 : Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during jupiler pro league match between Club Brugge and KV Kortrijk on November 21, 2020 in Bruges, Belgium, 21/11/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photo News
© Philippe Crochet/Photo News

Waarom Lang de terechte Speler van de maand november is

Maar weinig spelers slaagden er in de afgelopen weken in indruk te maken op onze supporters. Ruud Vormer, Hans Vanaken, Simon Deli en Emmanuel Dennis. Slechts een kleine greep van de spelers die niet in goeden doen zijn. Noa Lang onttrok zich echter van de sportieve malaise. De Nederlander kan terugkijken op een redelijk sterke afgelopen maand. Dinsdagavond werd hij dan ook terecht verkozen tot Speler van de Maand november.

Hoewel Club Brugge in de afgelopen transferperiode met tal van spelers in verband werd gebracht, duurde het heel lang voordat de eerste aanwinst een feit was. Een dag voor het sluiten van de markt presenteerde de club Noa Lang. De aanvaller wordt in eerste instantie een seizoen gehuurd van Ajax, alvorens hij definitief de overstap maakt naar Jan Breydel. Het vertrek van Lang kwam als een grote verrassing voor de meeste Ajacieden. Hij liet zich in de voorbereiding immers van zijn beste kant zien. Aan alles was te merken dat zijn – door het coronavirus zeer korte – periode bij FC Twente hem goed had gedaan. De aanvaller was niet alleen sportief, maar ook mentaal gegroeid.

Dat hij kan voetballen, bewees hij tijdens zijn debuut voor Club Brugge. Lang kreeg van Philippe Clement op bezoek bij Standard ruim een helft om zich te presenteren aan het Belgische publiek. Na afloop was menig Club Brugge-supporter zeer te spreken over wat de jonge aanvaller liet zien. Hij was dreigend en zelfs dichtbij zijn eerste doelpunt. Clement was direct overtuigd. In de wedstrijden die volgden was Lang vrijwel altijd zeker van een basisplaats. Alleen op bezoek bij Zenit en in de thuiswedstrijd tegen Lazio kwam hij als invaller binnen de lijnen.

Verantwoordelijkheid

Zijn eerste treffer deed niet lang op zich wachten. Een week na zijn debuut bracht hij Club Brugge vanaf de strafschopstip op gelijke hoogte tegen OH Leuven. De wedstrijd ging echter met 2-1 verloren. Hoe geliefd de Nederlander op dat moment al was bij de achterban, bleek uit de reacties na afloop. De supporters begrepen er niets van dat Clement besloot Lang na een uur te vervangen. Ook de speler zelf nam na het laatste fluitsignaal het woord. Niet over de wissel, maar over de gemiste kans vlak voor rust. ”I take responsibility for not killing this game”, schreef hij op zijn Instagram.

Hierboven Lang zijn eerste treffer voor Club Brugge.

Gevolgen voor zijn basisplaats had de gemiste kans in ieder geval niet. Logisch, want de aanvaller was met zijn snelheid, techniek en creativiteit een van de weinigen die het spel van Club Brugge nog een beetje kleur op de wangen bezorgde. Het waren niet de ervaren spelers, maar Lang én ook Charles de Ketelaere die hun ploeg in een aantal wedstrijden over het dode punt heen hielpen. Anderhalve week geleden, in de thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk, bezorgde Lang zijn ploeg nog de zege met een schitterende treffer.

Zenit

Dat Lang gisteren werd verkozen tot Speler van de Maand november, is dan ook volledig terecht. Of we nog meer van hem mogen verwachten? In de toekomst wel, maar op dit moment niet. Hoe goed hij het ook doet, we moeten niet vergeten dat hij nog niet heel veel ervaring heeft op het hoogste niveau. Het zegt dan ook al veel over Lang zelf dat hij toch de kwaliteiten heeft om Club punten te bezorgen. Vanavond tegen Zenit hopen Clement en co wederom op een geniale ingeving van de brutale flankspeler. Club zal het nodig hebben. Daarnaast aast Lang, die in de Jupiler Pro League op drie treffers staat, als een gier op zijn eerste doelpunt in de Champions League.

Noa Lang in actie tijdens zijn debuut tegen Standard. Hij had niet veel tijd nodig om zich in de schijnwerpers te spelen. (Photo by Philippe Crochet/Photonews)

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws