ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 24 : Ivan Leko head coach of Antwerp pictured during a pre season friendly game between Royal Antwerp FC and Olympic Lyonnais on July 24, 2020 in Antwerpen, Belgium, 24/07/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Volgens Leko is er een duidelijke favoriet voor zondag

Club Brugge kroonde zich in het afgelopen seizoen met ruime afstand tot kampioen van België. Eén van de weinige tikken die het kreeg te verwerken, was op bezoek bij Antwerp FC. The Great Old was namelijk de enige ploeg die Club in de Jupiler Pro League een nederlaag bezorgde. Een stunt? Ja. Een incident? Nee. Althans, dat wees zich uit in de eerste officiële match van dit seizoen. In de finale van de Croky Cup moest Club immers opnieuw zijn meerdere erkennen in Antwerp. Desondanks is er volgens Ivan Leko één duidelijke favoriet voor zondag en dat is Philippe Clement zijn ploeg.

Antwerp FC toonde zich vorig jaar misschien wel tot dé verrassing van het seizoen. The Great Old eindigde uiteindelijk op de vierde plek. Een knappe prestatie, zeker als je je bedenkt dat Antwerp drie seizoenen ervoor nog op het tweede niveau actief was. Ook dit seizoen doen de Antwerpenaren een gooi naar de bovenste plekken. In de afgelopen speelronde kregen ze echter een flinke tik te verwerken van Genk. ”We verloren van Genk, maar, met alle respect voor hen, ik had het nog wel willen zien als we ook een hele week naar die wedstrijd hadden kunnen toeleven.”

Favoriet

Ook Antwerp FC is dit seizoen actief op drie fronten. Twee weken geleden kwalificeerde de ploeg zich voor het eerst in een hele lange tijd voor de knockout-fase van de Europa League. In de groepsfase zegevierden Leko en zijn mannen onder meer tegen Tottenham Hotspur. Donderdagavond moest Antwerp op bezoek in Londen echter wel een 2-0 nederlaag slikken. Het zal geen invloed hebben op de voorbereiding op de thuiswedstrijd tegen Club Brugge, aldus Leko. In de ogen van de Kroaat moet één ploeg zondagmiddag ten koste van alles zien te winnen. ”Winnen een must? Voor Club, ja.”

”Zij zijn de voorbije jaren geëvolueerd tot de absolute nummer één in ons land, in sleutelmatchen weten ze perfect wat ze moeten doen. Club is in elke match in België favoriet, maar dat betekent niet dat ze alles winnen. We zullen op ons allerbest moeten zijn, voor zover dat kan.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws