BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Verklapt Lang komst van Bayern München-aanvaller?

Door de 2-2 op bezoek bij Lazio keert Club Brugge na de jaarwisseling niet terug in de Champions League, maar treedt het aan in de Europa League. Eén doelpunt kwam de ploeg tekort om geschiedenis te schrijven. Club kwalificeerde zich immers nog nooit voor de achtste finales van het miljardenbal. Desondanks is het erop gebrand om zich ook in de Europa League te laten zien. Om een rol van betekenis te gaan spelen, is een nieuwe spits geen overbodige luxe. Wie de nieuwe aanvalsleider moet worden, lijkt Noa Lang wel te weten.

In de afgelopen transferperiode werd Club Brugge met tal van spitsen in verband gebracht. Ondanks de aanwezigheid van David Okereke en Michael Krmencik én ook de ontwikkeling van Youssouph Badji, was Philippe Clement niet tevreden met wat hij had te kiezen. Dat werd in de eerste maanden van het seizoen alsmaar duidelijker. Clement rouleerde naar hartenlust. Badji leek in eerste instantie zijn eerste spits te zijn, maar Clement temperde in een eerder stadium al de verwachtingen. Emmanuel Dennis kreeg de kans. Hij liet zich zien met een treffer in Sint-Petersburg, maar wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League.

En toen was daar opeens Charles de Ketelaere. De parel van de jeugdopleiding stond in het thuisduel met Zenit geposteerd als diepste spits. Hij vervulde die rol zeer naar behoren. Zo was hij de maker van het openingsdoelpunt én versierde hij de strafschop die de 2-0 mogelijk maakte. De kans is echter zeer groot dat na de winterstop weer een andere naam in de spits staat. En Lang zijn comments op Instagram lijken te verklappen wie dat zeer waarschijnlijk moet worden.

Zirkzee

Lang kreeg op zijn laatste post, na het duel in Rome, een reactie van Joshua Zirkzee, speler van Bayern München. Lang zijn landgenoot reageerde met ‘is niet genoeg wacht’. ‘Hahahahaha b kap kap anders kan je in de winter in München blijven’, is wat Lang vervolgens op Zirkzee reageerde. Wil Lang daarmee zeggen dat de aanvaller van Bayern München op weg is naar Jan Breydel? Dat durven we natuurlijk niet met zekerheid te zeggen, maar het is wel een opvallende opmerking. Zeker omdat Zirkzee in de afgelopen transferperiode op de nominatie stond om verhuurd te worden.

Zirkzee kwam vooralsnog tot slechts drie competitiewedstrijden, waarin hij het net niet wist te vinden. Hij moet het de afgelopen tijd voornamelijk doen met minuten bij de beloften van Bayern München. In het vorige seizoen kende hij zijn grote doorbraak. In zijn eerste twee competitiewedstrijden voor de Duitse recordkampioen was hij twee keer trefzeker en dat in acht minuten. Hij eindigde het Bundesligaseizoen uiteindelijk op vier doelpunten en één assist.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws