Foto: ©Blue Army

Vanhaezebrouck weet wat zijn ploeg zondag te wachten staat

Hein Vanhaezebrouck is dit seizoen al de vierde hoofdtrainer van AA Gent. Hoewel hij bij zijn terugkeer als coach van de Buffalo’s verloor op KV Oostende, keert de glimlach langzaam terug in de Ghelamco Arena. Gent was in de afgelopen twee wedstrijden immers met 2-1 en 3-0 te sterk voor respectievelijk Standard en Waasland-Beveren. Zondagmiddag wacht de ploeg een uitdaging van jewelste. Dan gaat het op bezoek bij koploper Club Brugge. Vanhaezebrouck heeft een hoge pet op van de regerend landskampioen.

Op Jan Breydel hoopt Gent uiteraard een vervolg te geven aan de zegereeks. De drie punten tegen zowel Standard als Waasland-Beveren gaven de landskampioen van 2019 weer wat lucht. Het huidige seizoen voldoet namelijk allesbehalve aan de verwachtingen. Voorafgaand het seizoen werd Gent genoemd als grootste concurrent van Club Brugge voor de landstitel. De realiteit geeft echter een totaal ander beeld. Gent eindigde in het afgelopen seizoen op vijftien punten van Blauw-Zwart. Vandaag de dag bedraagt de achterstand al veertien punten.

Zondagmiddag kunnen Philippe Clement en co een nieuwe tik uitdelen aan Gent. De ploeg kan door de recente zeges weer een beetje omhoog kijken. Op bezoek bij de koploper zal het echter moeten bewijzen dat die overwinningen geen incidenten waren. Vanhaezebrouck weet dat zijn elftal een lastige opgave te wachten staat. ”Club is en blijft een sterk elftal dat grotendeels verder bouwt op wat er al jaren aan de gang is. Het heeft nog altijd dezelfde sterkhouders en ze kunnen terugvallen op een ruggengraat en de dingen die ze al zo lang kennen. Wij moeten wat dat betreft nog wat stappen zetten, maar voetbal blijft voetbal”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Wedstrijd van het jaar

Ondanks het verschil op de ranglijst, en waarschijnlijk ook op het veld, kijkt Vanhaezebrouck uit naar de partij op Jan Breydel. ”Ik heb het geluk gehad om steeds bij ploegen te werken waar een match tegen Brugge altijd de wedstrijd van het seizoen was. Dus ja, we kijken uit naar die wedstrijd.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws