Vanaken en Deli
20-12-2020: Voetbal: Club Brugge v KAA Gent: Brugge Hans Vanaken of Club Brugge Jupiler Pro League 2020/2021 © Orange Pictures / Photo News ! only BELGIUM !
© Jeroen Meuwsen Fotografie/Orange Pictures/Photo News

Vanaken legt de vinger op de zere plek na nederlaag tegen Gent

De teleurstelling is enorm bij Club Brugge na de nederlaag tegen AA Gent. Philippe Clement en co zaten in een goede flow en konden bij een overwinning opnieuw afstand nemen van de concurrentie. Het was echter niet de koploper, maar AA Gent dat er met de drie punten vandoor ging. Compleet onnodig, vond Hans Vanaken. ”Jammer, want als je deze match tien keer speelt, dan win je acht keer.”

In aanloop naar de Slag om Vlaanderen was Club Brugge nog met 0-3 te sterk voor KV Mechelen. Die uitslag had echter veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Vooral in de tweede helft creëerde Blauw-Zwart kans na kans. Een grote nederlaag bleef Mechelen echter gespaard. Tegen Gent creëerde Club misschien niet de allergrootste kansen, maar wel voldoende om de drie punten in eigen huis te houden. De bal wilde er echter niet in. Aan de andere kant wel. Ongelukkig werkte Federico Ricca de bal in eigen doel, waardoor Gent er met de belangrijke punten vandoor ging.

”Als er een ploeg verdiende om te winnen, dan waren wij het wel”, aldus Vanaken na afloop van de match. ”We waren beter en dominanter. We hadden meer mogelijkheden om te scoren. Zij misschien de grootste, maar wij de meeste. Jammer, want als je deze match tien keer speelt, dan win je acht keer.”

Aan de mogelijkheden lag het dus niet. Zoals zo vaak dit seizoen ontbrak het Club Brugge in de laatste fase aan scherpte en vooral efficiëntie, zag ook Vanaken. ”Je had twee kopballen van Ricca en mij, in de tweede helft Rits die inviel en twee keer voor de keeper kwam. We hebben onze kansen gehad. We moeten efficiënt zijn in zulke wedstrijden en dat was tegen Gent niet het geval. Dit was niet onze beste wedstrijd, zeker niet van de laatste weken. We zaten in een goede flow en hebben dat niveau niet kunnen doortrekken. Maar uiteindelijk was het wel een match die je kon winnen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws