LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Uitblinker Lang bezorgt achterban een brede glimlach

Op basis van de laatste ontmoetingen met Antwerp FC leek Club Brugge zijn borst flink nat te mogen maken voor het duel van zondagmiddag. Binnen de kortste keren had de landskampioen de wedstrijd echter al in de tas. Doelpunten van Krépin Diatta en Mats Rits bezorgden de ploeg de overwinning en ook de koppositie. Hoewel hij niet tot scoren kwam, was Noa Lang wederom één van de uitblinkers. ”We staan terug op de plek waar we horen: bovenaan.”

Nee, Lang had allesbehalve veel tijd nodig om zich aan te passen aan zijn nieuwe werkomgeving. De Nederlander kwam op de valreep van de transferperiode over van Ajax. Hij debuteerde op bezoek bij Standard. Na afloop waren de meeste fans direct verkocht. Ook Clement kneep zich in zijn handen. Sindsdien is Lang eigenlijk niet meer weg te denken uit de basiself. Zijn ijzersterke ontwikkeling zal Ajax nog wel eens achter de oren doen krabben. Onlangs werd hij door de achterban van Club Brugge nog verkozen tot Speler van de Maand november.

Op bezoek bij Antwerp FC liet hij zich opnieuw van zijn beste kant zien. Zo stond hij met een assist aan de basis van de zeer vroege openingstreffer van Diatta. ”We hebben goed gespeeld met heel het team. We waren scherp vanaf de eerste minuut”, vertelde Lang na afloop van de met 0-2 gewonnen match. ”Ik was beslissend, dat is het type dat ik ben. Als ik naar binnen kom, zoek ik altijd die bal bij de tweede paal. Ik ben blij dat die bal van Diatta binnen ging. Dit zijn drie belangrijke punten. We staan terug op de plek waar we horen: bovenaan. Daarnaast hebben we Antwerp op acht punten gezet. Dit is een heerlijk weekendje zo.”

Dreiging

Ook op bezoek bij Lazio begon Lang vlijmscherp aan de wedstrijd. Zo prikte Ruud Vormer de 1-1 binnen uit een schot van de flankspeler die door de Lazio-doelman niet goed kon worden verwerkt. Desondanks moest hij nog voor de pauze het veld verlaten. Een oliedomme rode kaart van Eduard Sobol deed Clement besluiten om Lang te vervangen door Simon Deli. Zondagmiddag kreeg hij een kleine tachtig minuten speeltijd van Clement. De dreiging droop er weer vanaf. ”Die opdracht krijg ik ook van de trainer. Een beetje zwerven, een beetje mijn vrijheid zoeken. Tussen de linies komen en van daaruit wegdraaien of een steekpass geven of het spel verplaatsen.”

Daarnaast ging de Nederlander ook nog even in op het verschil tussen de Nederlandse en Belgische competitie. ”Ik merk wel dat het zwaarder is dan in Nederland, het is veel fysieker. Dat heb ik tegen Antwerp ook weer gemerkt. Die Seck is een beest. Ik kreeg veel tikken, maar dat is goed voor me en dat hoort erbij.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws