EUPEN, BELGIUM - AUGUST 16 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge celebrates his goal during the Jupiler Pro League match between KAS Eupen and Club Bruges at the Kehrweg stadion on August 16, 2020 in Eupen, Belgium , 16/08/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

‘Thuiswedstrijd Club Brugge tegen Eupen in het gedrang’

Tegen alle verwachtingen in zegevierde AA Gent afgelopen zondag op bezoek bij Club Brugge. De thuisploeg had weliswaar het betere van het spel, maar door een ongelukkig moment van Federico Ricca gingen de punten naar de bezoekers. Zaterdag willen Philippe Clement en co zich revancheren. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen Eupen. Het is echter de vraag of het laatste duel van 2020 plaats kan hebben. De komende tegenstander kampt immers met een enorme coronauitbraak.

Eupen wordt al langer geveld door het coronavirus. Het is inmiddels alweer even geleden dat de ploeg in actie kwam. Zo moest er in de afgelopen weken al een streep worden gezet door de duels met Zulte-Waregem, Genk en KV Oostende. Vorige week zat Eupen ruim boven het aantal van zeven besmette spelers dat de Pro League als grens beschouwt om tot afgelasting over te gaan. Vorige week maandag werden er maar liefst 22 coronagevallen, waaronder 17 spelers, ontdekt.

Dat aantal is niet bepaald afgenomen, schrijft Het Laatste Nieuws. ”Het coronavirus heeft Eupen nog steeds stevig te pakken. Zo werd aan onze redactie bevestigd dat de Panda’s momenteel liefst veertien positieve gevallen tellen”, klinkt het dinsdagmiddag op de website. Het bezoek aan Club Brugge zaterdag komt dan ook serieus in het gedrang. Volgens HLN hebben ze er op Jan Breydel vooralsnog goede hoop in dat de wedstrijd ‘gewoon’ plaats kan hebben.

Woensdag ondergaat de selectie van Eupen nieuwe tests. Een dag later zullen de resultaten druppelen. De Pro League moet door de coronauitbraak bij onder meer Eupen al puzzelen in het speelschema. Zo wordt het duel tussen Zulte-Waregem en Eupen op 29 december gespeeld, Eupen-Genk op 6 januari en KV Oostende-Eupen zes dagen later. Men zal dus serieus hopen dat Club Brugge en Eupen elkaar zaterdag treffen en niet later.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws