BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 02 : Charles De Ketelaere midfielder of Club Brugge - Hans Vanaken midfielder of Club Brugge - Noa Lang forward of Club Brugge celebrates after scoring during the UEFA Champions League Group stage - group F, 2nd leg match between Club Brugge and FC Zenit St. Petersburg at the Jan Breydel stadium on December 02, 2020 in Brugge, Belgium, 02/12/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photo News
©Jimmy Bolcina / Photo News

Supporters zetten vraagtekens bij Clement na opvallende wissel

Na een vroege 1-0 achterstand vocht Club Brugge zich knap terug in het duel met Lazio. De gelijkmaker volgde al snel dankzij Ruud Vormer. Dat doelpunt leek Philippe Clement en co een flinke boost te geven. De bal ging goed rond en Club creëerde enkele goede mogelijkheden. Het goede spel werd echter teniet gedaan door twee oliedomme acties van Clinton Mata en Eduard Sobol. Laatstgenoemde bracht Clement al vroeg in een moeilijke situatie. Hoe de coach daarop handelde, zorgt voor veel vraagtekens bij kijkers en supporters.

Dankzij de overwinning op Zenit was Club Brugge vorige week al verzekerd van Europees voetbal na de winterstop. Een puike prestatie, maar de ploeg aasde op meer. Kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League was immers nog altijd mogelijk. Winst bij Lazio zou een ticket voor de volgende ronde van het miljardenbal betekenen. In aanloop naar het duel was al duidelijk dat dat een flinke opgave zou worden. In de eerste helft is die klus alleen maar groter en moeilijker geworden. Club begint met een 2-1 achterstand aan de tweede helft en moet die met een man minder zien goed te maken.

Lang

Sobol kreeg namelijk twee keer de gele prent en moest dus inrukken. Zijn eerste gele kreeg hij na nog geen vijf minuten voetballen. De tweede kreeg hij zo’n tien minuten voor rust, maar had hij eigenlijk al eerder moeten krijgen. Door de rode kaart voor Sobol moest Clement ingrijpen. Hij besloot Noa Lang, belangrijk bij de gelijkmaker, naar de kant te halen. Simon Deli kwam hem te vervangen.

De beslissing van Clement valt niet bepaald in goede smaak bij de supporters. Lang maakte ook in Rome een goede en felle indruk, maar toch besloot Clement hem van het veld te halen. Op Twitter reageert men dan ook ontgoocheld. ”Ik probeer de reden achter de vervanging van Lang te bedenken, maar kom niet verder dan strootje trek op de bank van Club”, tweet Bart Lagae van Het Nieuwsblad.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws