LIEGE, BELGIUM - OCTOBER 17 :Medhi Carcela midfielder of Standard Liege and Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Standard Liege and Club Brugge on October 17, 2020 in Liege, Belgium, 17/10/2020 ( Photo by Philippe Crochet / Photonews
© Philippe Crochet/Photo News

Steeds fitter wordende Lang is zich bewust van de belangen tegen Lazio

Noa Lang is klaar om dinsdagavond te schitteren voor Club Brugge. De Nederlander zich met zijn ploeg kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. Dan moet er wel worden gewonnen op bezoek bij Lazio. Hoewel Blauw-Zwart dankzij de recente zege op Zenit al zeker is van een ticket voor de Europa League, droomt de club van de volgende ronde van het miljardenbal. Lang is zich bewust van wat er in Rome op het spel staat.

In aanloop naar het laatste duel in de groepsfase van de Champions League zullen Lang zijn gedachten nog wel eens teruggaan naar vorig jaar. De Nederlander maakte op 10 december 2019 namens Ajax zijn basisdebuut in het miljardenbal. De Amsterdammers troffen op de laatste speeldag Valencia en hadden aan één punt voldoende om zich te kwalificeren voor de achtste finales. De avond eindigde echter in een flinke teleurstelling. Valencia was met 0-1 te sterk en plaatste zich ten koste van Ajax voor de volgende ronde. Ook Lang was op die koude avond in Amsterdam niet in staat het verschil te maken.

Net geen jaar later doet hij een nieuwe poging om de knockout-fase van de Champions League te bereiken. Dit keer met Club Brugge. Een overwinning op Lazio is voldoende. ”Je merkt wel dat het een wedstrijd is met veel belangen”, vertelde Lang tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel van morgenavond. ”Hoe vaak krijg je als Club Brugge de kans om zo ver te komen en de volgende ronde te bereiken? Iedereen is er zich van bewust. Het is logisch dat er meer aandacht is voor deze wedstrijd dan normaal.”

Sterker en fitter

Vanzelfsprekend zullen de ogen gericht zijn op Lang. De aanvaller kwam pas op de valreep van de transferperiode over van Ajax, maar had niet lang de tijd nodig om indruk te maken. Hij werd onlangs verkozen tot Speler van de Maand november en prikte tegen Zenit zijn eerste doelpunt in de Champions League binnen. Lang voelt zich goed. ”Ik voel me ook elke week sterker en fitter worden, dat merk ik aan mijn lichaam”, aldus de speler zelf. ”Ik hou het langer vol en de trainer laat me langer staan. Het gaat de goeie kant op. Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn. Het is een kwestie van hard werken en tijd.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws