KNOKKE-HEIST, BELGIUM - DECEMBER 01 : Eduard Sobol defender of Club Brugge talking to David Okereke forward of Club Brugge during a training session prior to the UEFA Champions League Group stage - group F match between Club Brugge and FC Zenit Saint Petersburg at the Club Brugge training centre on December 01, 2020 in Knokke-Heist, Belgium , 1/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Sobol blikt terug op vervelende periode

Eduard Sobol staat aan de vooravond van zijn rentree. De Oekraïner testte onlangs positief op het coronavirus, maar is inmiddels volledig hersteld. Woensdagavond kan hij in het thuisduel met Zenit na ruim twee weken weer minuten maken voor Club Brugge. Tijdens de persconferentie voor de belangrijke match in de Champions League blikte hij terug op de afgelopen periode.

Hoewel Sobol het dit seizoen een stuk lastiger heeft, kon hij in november ‘gewoon’ rekenen op een uitnodiging voor de nationale ploeg van Oekraïne. De verdediger van Club Brugge stond aan de aftrap in en tegen Duitsland en maakte de negentig minuten vol. Een dag later werd de Oekraïense delegatie getest op het coronavirus. Geen positieve gevallen, leek het. Daar kwam het laboratorium van de UEFA echter op terug. Enkele spelers, waaronder Sobol, bleken toch sporen van COVID-19 in hun bloed te hebben.

Sobol ging met onmiddellijke ingang in quarantaine. Hij onderging in de tussentijd een hertest, in de hoop dat hij negatief testte. Dat was niet het geval, waardoor hij de wedstrijden tegen KV Kortrijk en Borussia Dortmund aan zich voorbij moest laten gaan. ”Het was een vreselijke tijd voor mij”, vertelde Sobol in aanloop naar het thuisduel met Zenit. ”Ik kon bijna twee weken niet voetballen. Gelukkig ben ik nu terug bij het team en voel ik me goed. Ik ben klaar om te spelen en mijn teamgenoten te helpen.”

In aanloop naar het duel met Zenit testte gelukkig niemand positief op corona. Philippe Clement moest desondanks wel een streep zetten door Krépin Diatta. Hij haakte dinsdagochtend af op de laatste training.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws