BRUGGE, BELGIUM - SEPTEMBER 27 : Paul Clement head coach of Cercle Brugge greets Philippe Clement head coach of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel stadium on September 27, 2020 in Brugge, Belgium, 27/09/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Pro League heeft uitstekend nieuws voor Clement en collega’s

De wedstrijden volgden zich in de afgelopen maanden in moordend tempo op. Niet alleen voor Club Brugge, maar ook voor onder meer Antwerp FC en Standard. Evenals Blauw-Zwart waren Antwerp en Standard in de eerste seizoenshelft actief in Europa. Zowel Club Brugge als Antwerp vervolgt het Europese avontuur na de winterstop in de knockout-fase van de Europa League. Philippe Clement en Ivan Leko deden onlangs nog hun beklag over het feit dat Belgische ploegen ‘slechts’ drie wissels mochten doorvoeren. Na de jaarwisseling komt daar echter (eindelijk) verandering in.

De Raad van Bestuur van de Pro League heeft maandagavond namelijk de voorlopige regel goedgekeurd die voor het restant van het seizoen vijf wissels in een competitiewedstrijd toelaat. Dat betekent dat de clubs in drie wisselmomenten maximaal vijf wissels mogen doorvoeren. ”Als de Hoge Raad van de KBVB deze beslissing bekrachtigt, zal de regel vanaf 1 januari 2021 van kracht zijn voor de wedstrijden in de Jupiler Pro League, de 1B Pro League en de Croky Cup”, klinkt het op de website van Het Nieuwsblad.

Daar zal Clement heel erg blij mee zijn. Club Brugge speelde in de afgelopen maanden vaak drie wedstrijden per week. ”Het is onmogelijk om elke wedstrijd scherp te zijn”, vertelde hij na afloop van de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden. Clement greep dat duel in eerste instantie aan om Hans Vanaken eens rust te gunnen. De middenvelder moest echter toch in actie komen omdat Ruud Vormer moest afhaken met hevige buikklachten. ”Het is vooral een groot nadeel dat we geen vijf wissels kunnen doen zoals onze tegenstanders in de Champions League.” Club Brugge was op dat moment uiteraard nog in de race voor een ticket voor de achtste finales van het miljardenbal.

Leko

Ook Leko van Antwerp FC deed zijn beklag. De Antwerpenaren gingen ruim een week geleden onderuit bij Genk. Drie dagen ervoor kwamen ze nog in actie in de Europa League. Leko wilde dat absoluut niet als excuus gebruiken, maar het had volgens hem wel degelijk invloed op het verloop van de verloren topper. ”Van alle Europees spelende ploegen moeten alleen de Belgische het met drie wissels stellen. Men verwacht dat wij in Europa punten pakken, om het Belgisch voetbal te helpen. Op deze manier kom je in coronatijden echter in de problemen. Om het Belgisch voetbal te kunnen helpen, moet men eerst de Belgische ploegen helpen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws