MOUSCRON, BELGIUM - NOVEMBER 28 : deception of Brugge and Ruud Vormer midfielder of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Excel Mouscron and Club Brugge on november 28, 2020 in Mouscron, Belgium, 28/11/2020 ( Photo by Jimmy Bolcina / Photonews
©Jimmy Bolcina / Photonews

Pech voor Clement: belangrijke kracht test positief op corona

Philippe Clement kan zondagmiddag tijdens de topper tegen Antwerp FC geen beroep doen op Ruud Vormer. Club Brugge maakt zaterdagavond bekend dat de aanvoerder positief heeft getest op COVID-19. Hij gaat dan ook met onmiddellijke ingang in quarantaine. Ook Siebe Schrijvers en Ethan Horvath kregen geen goed nieuws te horen na de test op het coronavirus.

Vormer kampte vorige week ook al met klachten. De aanvoerder moest wegens flinke pijn aan zijn buik de thuiswedstrijd tegen Sint-Truiden aan zich voorbij laten gaan. Hij arriveerde nog voor de aftrap in het ziekenhuis. De ochtend na het duel bleek dat het met de schade uiteindelijk wel meeviel. Vormer reisde ‘gewoon’ met Club Brugge mee naar Rome, waar afgelopen dinsdag het belangrijke duel met Lazio op het programma stond. Vormer was als vanouds belangrijk voor zijn ploeg. Hij schoot Club na de vroege achterstand weer naast Lazio en was de aangever bij de 2-2 van Hans Vanaken. Het puntje dat Club overhield aan dat duel was niet voldoende om zich te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League.

In de Jupiler Pro League miste hij dus alleen het duel met Sint-Truiden. In de veertien wedstrijden die hij vooralsnog in actie kwam, was hij drie keer trefzeker en leverde hij vijf keer de assist voor een doelpunt van een ploegmaat. Ook Schrijvers en Horvath testten in aanloop naar de topper tegen Antwerp FC dus positief op COVID-19. Beiden zijn uiteraard geen basisspelers, maar de corona uitbraak zal Clement wederom zorgen doen baren. Eerder dit seizoen testten onder anderen Simon Mignolet, David Okereke en Odilon Kossounou al positief.

Deli

Tegenover de absentie van Vormer, Horvath en Schrijvers staat de aanwezigheid van Simon Deli. De Ivoriaan kwam tegen Lazio weliswaar ruim een helft in actie, maar was in de afgelopen dagen een vraagteken. Hij is echter ‘gewoon’ van de partij in het Bosuilstadion, waar Club Brugge de koppositie kan overnemen van Genk.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws