BRUGGE, BELGIUM - MARCH 7: Krepin Diatta of Club Brugge during the Jupiler Pro League game between Club Brugge and Cercle Brugge at the Jan Breydel Stadion on March 7, 2020 in Brugge, Belgium, 7/03/2020. (Photo by Tomas Sisk / Photo News)
© Ts/Photo News

Pech voor Clement: aanvaller komt niet in actie tegen Zenit

Het is nog altijd vroeg in het seizoen, maar de uitslag van woensdagavond zal veel invloed hebben op het vervolg. Hoewel Club Brugge met een gelijkspel tegen Zenit verzekerd is van Europees voetbal na de jaarwisseling, aast het op meer. De ploeg hoopt zich nog altijd te kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League. Philippe Clement en co zullen het tegen de Russen in ieder geval moeten stellen zonder Krépin Diatta. De flankspeler viel uit op de training en maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie.

Club Brugge had dinsdagochtend in eerste instantie nog goed nieuws. Geen speler testte positief op het coronavirus. Clement kon dan ook opgelucht ademhalen. In de afgelopen maanden testten meerdere spelers positief op COVID-19. Zo moest Eduard Sobol het bezoek aan Borussia Dortmund nog aan zich voorbij laten vanwege een positieve test. De Oekraïner is inmiddels volledig hersteld en zal er morgenavond dus gewoon bij zijn.

Dat geldt dus niet voor Diatta. ”Diatta is moeten stoppen omdat hij niet voluit kon sprinten”, vertelde Clement tijdens de persconferentie in aanloop naar de match tegen Zenit. ”Hij zal niet in de selectie zitten. Het is nooit leuk, maar we hebben een hele groep en doen het samen. Dat hebben we in Zenit ook gedaan toen we een aantal jongens misten door corona.” De afwezigheid van Diatta is een fikse aderlating voor Club Brugge. Hij is ook dit seizoen een vaste kracht in het elftal van Clement. In de zestien duels waarin hij vooralsnog in actie kwam, was hij zes keer trefzeker. Al zijn treffers maakte hij overigens in de Jupiler Pro League.

Extremis

In Sint-Petersburg kon Clement geen beroep doen op Simon Mignolet, Odilon Kossounou en Michael Krmencik. In aanloop naar dat duel testten zij allemaal positief op corona. Dat was een hard gelag voor Clement. Desondanks behaalde Blauw-Zwart een mooi resultaat in Rusland. De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel, maar in extremis bezorgde Charles de Ketelaere zijn ploeg alsnog de overwinning.

Of Simon Deli woensdagavond van de partij is, is nog maar de vraag. De Ivoriaan moest het bezoek aan Moeskroen verstek laten gaan. Hij trainde dinsdagochtend gedeeltelijk mee en ondergaat morgen nog een laatste test. ”Hij heeft nog niet alles gedaan van wat een wedstrijd inhoudt”, aldus Clement.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws