ANTWERPEN, BELGIUM - JULY 24 : Ivan Leko head coach of Antwerp pictured during a pre season friendly game between Royal Antwerp FC and Olympic Lyonnais on July 24, 2020 in Antwerpen, Belgium, 24/07/2020 ( Photo by Peter De Voecht / Photonews
© Peter De Voecht/Photo News

Oud-Club trainer Leko vertrekt bij Antwerp FC

In zijn eerste officiële duel als trainer van Antwerp FC veroverde Ivan Leko de Croky Cup. Dat ook nog eens ten koste van Club Brugge, waar hij in het verleden onder contract stond. Na een aantal maanden komt er echter alweer een einde aan het huwelijk tussen Leko en The Great Old. De Kroaat vertrekt naar het Chinese SIPG.

Leko wordt al langer in verband gebracht met een vertrek naar China. Dinsdagmiddag maakt de club melding van het vertrek van de trainer. ‘Antwerp-trainer Ivan Leko heeft zonet bevestigd dat hij zijn lopende contract met onmiddellijke ingang stopzet’, klinkt het op de clubsite.

De Kroaat wordt in mei dit jaar aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Antwerp FC. Zoals hierboven vermeld, ging hij ijzersterk van start. Ondanks een moeizame voorbereiding, was het in de finale van de Croky Cup te sterk voor Club Brugge. De landskampioen gold voorafgaand het duel als de torenhoge favoriet, maar liet zich in Brussel compleet verrassen door Leko en co. Met Antwerp FC maakte Leko zich op voor een avontuur in de Europa League. De Antwerpenaren maakten indruk met onder meer een thuiszege tegen het grote Tottenham.

Vroegtijdig

Als nummer 2 in de groep kwalificeerde Antwerp zich voor de knockout-fase van de Europa League. In de Jupiler Pro League liep het in de afgelopen weken echter wat stroever. Zo verloor The Great Old begin deze maand nog in eigen huis van Club Brugge (0-2). Desondanks eindigde Antwerp de eerste seizoenshelft op de vijfde plek, met slechts vier punten achterstand op nummer 2 Genk. ‘De club betreurt dat Ivan Leko vroegtijdig zijn contract stopzet, maar wenst hem alle succes toe in zijn verdere carrière’, klinkt het ook op de site.

Tussen 1 juli 2017 en 30 juni 2019 was Leko hoofdtrainer van Club Brugge. Met Blauw-Zwart werd hij in 2018 landskampioen én veroverde hij de Supercup.

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws