BRUGES, BELGIUM - NOVEMBER 4 : Ruud Vormer midfielder of Club Brugge and Philippe Clement head coach of Club Brugge durinng the Champions League Group F match between Club Brugge KV and Borussia Dortmund on November 04, 2020 in Bruges, Belgium, 4/11/2020 ( Photo by Jan De Meuleneir / Photo News
© Jan De Meuleneir/Photo News

Ondanks ziekenhuisbezoek goed nieuws over Vormer

Ruud Vormer begon normaal gesproken aan de aftrap tegen Sint-Truiden, maar moest uiteindelijk afhaken met hevige buikklachten. Hoewel de aanvoerder een bezoek bracht aan het ziekenhuis, is er geen nood aan de man. Vormer reist deze week ‘gewoon’ met Club Brugge mee naar Rome. Daar staat dinsdagavond het belangrijke duel met Lazio op het programma.

Philippe Clement koos er zaterdagavond in eerste instantie voor om Hans Vanaken rust te geven. De middenvelder zou voor het eerst in lange tijd op de bank beginnen. Tijdens de warming-up werd echter duidelijk dat hij alsnog moest opdraven vanaf de aftrap. Vormer moest de voorbereiding op de wedstrijd tegen Sint-Truiden staken wegens hevige buikklachten. ”Ruud had problemen met de buik. Die stond opgezwollen en dus is hij naar het ziekenhuis gebracht”, vertelde Clement na afloop van de wedstrijd.

Club Brugge en Clement kregen na de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd nog geen duidelijkheid over Vormer zijn fysieke staat. Zondagochtend kwam daar echter verandering in, schrijft Het Nieuwsblad. Volgens het dagblad kan de aanvoerder ‘gewoon’ afreizen naar Rome en raakt hij speelklaar voor de cruciale groepswedstrijd tegen Lazio. Club Brugge zal zijn aanvoerder hard nodig hebben. Wil de ploeg zich kwalificeren voor de achtste finales van de Champions League, moeten de Italianen worden verslagen. Gebeurt dat niet, moet Blauw-Zwart genoegen nemen met overwintering in de Europa League.

Nadeel

Door het afhaken van Vormer moest Vanaken dus alsnog opdraven. Clement vertelde na afloop in alle eerlijkheid dat hij hem liever niet wilde opstellen. ”Hij had eigenlijk rust nodig. Hij heeft sinds begin dit seizoen al alles gespeeld. Hans is geen vragende partij om een wedstrijd over te slaan, maar wij moeten hem beschermen. Het is immers onmogelijk om elke wedstrijd scherp te zijn. Het is vooral een groot nadeel dat we geen vijf wissels kunnen doen zoals onze tegenstanders in de Champions League. Dat is sowieso een nadeel voor alle Belgische ploegen die Europees spelen.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws