BRUGGE, BELGIUM - DECEMBER 5 : David Okereke forward of Club Brugge celebrates scoring a goal with teammate Noa Lang forward of Club Brugge during the Jupiler Pro League match between Club Brugge and St-Truidense VV at the Jan Breydel stadium on December 05, 2020 in Brugge, Belgium, 5/12/2020 ( Photo by Nico Vereecken / Photo News
© Nico Vereecken/Photo News

Okereke toont zich realistisch na ‘heldenrol’ tegen STVV

Club Brugge rekende zaterdagavond moeizaam af met Sint-Truiden. Hoewel STVV de voorlaatste is in de Jupiler Pro League, werd de ban pas na een klein uur gebroken. Van alle Club-spelers die zaterdagavond in actie kwamen, was het uitgerekend David Okereke die zijn ploeg de overwinning bezorgde. De Nigeriaan maakt vooralsnog geen al te best seizoen door, maar had eindelijk weer wat te vieren. ”Ik voel me goed en ik geniet van de matchen.”

Evenals in de thuiswedstrijd tegen Zenit koos Philippe Clement zaterdagavond voor Emmanuel Dennis, Charles de Ketelaere en Noa Lang als zijn aanvallers. En waarom ook niet? De Ketelaere maakte tegen de Russen een ijzersterke indruk als diepste spits, terwijl Lang al weken in een uitstekende vorm verkeert. Okereke moest het dan ook, zoals zo vaak dit seizoen, doen met een plek op de bank. In de 54e minuut maakte hij zijn entree, alvorens hij drie minuten later de openings- en tevens winnende treffer produceerde. ”Bij dat doelpunt stond ik op de juiste plek op het goede moment. Ik kreeg een prima bal van Lang en ik moest hem er maar inleggen”, aldus de Nigeriaan na afloop van de match.

Belangrijk

Het doelpunt kwam uiteraard als geroepen voor Club Brugge. De ploeg van Clement speelde wederom een moeizame wedstrijd in de Jupiler Pro League. In de afgelopen speelronde kwam het niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen hekkensluiter Moeskroen, terwijl een week ervoor met veel moeite werd afgerekend met KV Kortrijk. ”Het is een belangrijk doelpunt voor het team”, weet Okereke. ”We moesten geduldig zijn en proberen hun defensie open te breken. In de eerste helft was het moeilijk. Na de rust werd de passing wat sneller en deden we vlugge flankwissels omdat daar de ruimte lag. Het lukte uiteindelijk om door de defensie te gaan op die manier.”

Geduldig

Niet alleen voor Club Brugge was het doelpunt van Okereke een enorme opluchting. Ook voor de speler zelf. Hij moest het in de voorgaande weken voornamelijk doen met invalbeurten en wist voor het treffen met Sint-Truiden pas één keer het net te vinden. Desondanks voelt hij zich goed in Brugge. ”Ik geniet van de matchen. Voetbal is geen tafeltennis, het is een sport met elf spelers. Club Brugge is een goed team. Ik heb geduld en ik grijp mijn kansen wanneer ik kan. Hierbij pas ik me ook aan als speler. Als de coach me vraagt om op een bepaalde positie te spelen, dan doe ik dat gewoon.”

Reacties

guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Laatste nieuws

32,000FansLike
10,600VolgersVolg
1,564VolgersVolg

Populair Deze Week

Laatste Nieuws